Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Laban van Delta Fresh:

"Blij met nieuw uiennoteringssysteem"

Tholen - Kees Laban van Delta Fresh uit Benthuizen spreekt van een nare situatie in de uienteelt. "Het weer zit tegen en het regent nu alweer. We zouden eens twee weken goed weer moeten hebben." Volgens de verpakker is er de afgelopen week niet veel gerooid. "In de 'polders' in ieder geval niet en in het zuiden zijn er misschien wat percelen op lichte grond geoogst." Toch maakt Laban zich niet direct zorgen om de kwaliteit van de uien. "Met de uien die niet onder water hebben gelegen, is niks aan de hand. Mijn oudste dochter is op 2 november jarig en op die datum heb ik nog weleens een prima kwaliteit uien binnengereden."



De markt noemt de verpakker momenteel flauw. "De telersprijzen liggen momenteel de 12 en 14 cent voor de grove en ik verwacht dat we naar een dubbeltje gaan. De gele uien staan mijns inziens te hoog genoteerd. Ik ben erg blij met het nieuwe noteringsysteem voor de uienhandel, waarbij Frugi Venta deelneemt in de beurscommissies. Dit moet stemmingmakerij van bepaalde personen tegengaan."



Delta Fresh is regionaal gezien één van de weinige bedrijven dat zich in rode uien heeft gespecialiseerd. De productie is voornamelijk bedoeld voor de binnenlandse handel en exporteurs. Het bedrijf beschikt over een (gekoelde) opslagcapaciteit van circa 5.000 ton uien, waarvan 2.000 kistenplaatsen. Er zijn twee droogwanden aanwezig, waarmee in totaal 1.500 kuubkisten / ton middels verwarming kan worden gedroogd. Hiermee is Delta Fresh in staat om veel partijen uien direct van het land te kunnen drogen en vervolgens snel te verpakken.

Voor meer informatie:
Delta Fresh B.V.
Hogeveenseweg 27A
2731 LA Benthuizen
Tel: 0172 – 588 991
Fax: 0172 – 589 629
info@deltafresh.nl
www.deltafresh.nl