Opnames hiervoor zijn donderdag 25 februari reeds gemaakt op het bedrijf van Wilbert en Margriet van den Bosch, Peppers Unlimited B.V. in IJsselmuiden. Peppers Unlimited B.V. had op dat moment al een kleine 6 hectare van de in totaal meer dan 13 hectare gele paprika's in productie. Op dit bedrijf wordt namelijk innovatief met groeilicht gewerkt.
Wilbert en Margriet van den Bosch
Het programma is meer dan een kookprogramma. Het is de grootste kookschool van
Nederland, waar je alles leert over lekker en gezond koken met eerlijke producten. Het programma laat ook zien waar al dat lekkers eigenlijk vandaan komt. In deze uitzending gaat Rob Baan op bezoek bij kwekerij Peppers Unlimited om te laten zien hoe milieuvriendelijk paprika’s in Nederland worden geteeld. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van puur biologische gewasbeschermers en zo min mogelijk energie te verspillen. Je zou kunnen zeggen dat het vakmanschap van de teler paprika’s letterlijk én figuurlijk kleur geeft.