Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meesterkok Rudolph van Veen leert Nederland koken met paprika

RTL4 programma ‘The Taste of Life Basics’ op 2 april in het teken van paprika

Op vrijdag 2 april staat het televisieprogramma ‘The Taste of Life Basics’ geheel in het teken van de kleurrijkste groente van ons land: de paprika. In dit wekelijkse kookprogramma op RTL4 laat meesterkok Rudolph van Veen zien hoe je met basiskooktechnieken en verse producten ‘direct van het land’ de lekkerste gerechten klaarmaakt. Samen met professioneel tuinder Rob Baan en voedingsdeskundige Kees de Gooijer laat hij in deze uitzending zien dat je met alle kleuren paprika’s paprika zelf ook de lekkerste gerechten op tafel kunt zetten én dat de paprika een van de gezondste groenten is die er zijn.

Opnames hiervoor zijn donderdag 25 februari reeds gemaakt op het bedrijf van Wilbert en Margriet van den Bosch, Peppers Unlimited B.V. in IJsselmuiden. Peppers Unlimited B.V. had op dat moment al een kleine 6 hectare van de in totaal meer dan 13 hectare gele paprika's in productie. Op dit bedrijf wordt namelijk innovatief met groeilicht gewerkt.


Wilbert en Margriet van den Bosch

Het programma is meer dan een kookprogramma. Het is de grootste kookschool van
Nederland, waar je alles leert over lekker en gezond koken met eerlijke producten. Het programma laat ook zien waar al dat lekkers eigenlijk vandaan komt. In deze uitzending gaat Rob Baan op bezoek bij kwekerij Peppers Unlimited om te laten zien hoe milieuvriendelijk paprika’s in Nederland worden geteeld. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van puur biologische gewasbeschermers en zo min mogelijk energie te verspillen. Je zou kunnen zeggen dat het vakmanschap van de teler paprika’s letterlijk én figuurlijk kleur geeft.

Favoriete paprikagerechten

In de studio vertelt Rudolph van Veen alles over de verschillende soorten en kleuren paprika’s en hoe ze smaken. Groene paprika’s gebruik je bijvoorbeeld vooral in sauzen en wokgerechten. Dan komt de volle en kruidige smaak het beste tot zijn recht. Je kunt ze ook bakken, stomen, koken en grillen, net als hun rode, gele en oranje broers en zussen. Die zijn milder en frisser van smaak. De oranje paprika is het zoetst en daarom kom je deze kleur veel tegen in salades of als rauwkost. In het programma maakt Rudolph zijn favoriete paprikagerechten zoals gevulde en gegrilde paprika. Je kunt de recepten nalezen op de www.thetasteoflifebasics.nl of je kijkt op de paprika website www.colourfultaste.nl voor nog meer tips en recepten.

Paprika is gezond

De paprika is even kleurrijk als gezond. In het programma vertelt wetenschapper en voedingsdeskundige Kees de Gooijer waarom de paprika nu precies zo goed is. Lang niet iedereen weet dat een rode paprika drie keer meer vitamine C bevat dan citrusvruchten. Dit soort informatie past prima bij de boodschap van het programma: The Taste of Life Basics gaat terug naar de basis in de keuken, naar verse, gezonde ingrediënten en met plezier leren koken. Er wordt informatie en uitleg gegeven over verschillende kooktechnieken en van alles vertelt over voedingswaarden, kwaliteit en productieprocessen van Nederlandse producten. The Taste of Life Basics, vrijdag 2 april 2010 om 16.30 uur bij RTL4.
Publicatiedatum: