MTEX Israël van start met Mineola-seizoen

Het in Israël gevestigde Mtex is begonnen met de export van mineola's. Oron Ziv, woordvoerder van het Mtex kantoor in Nederland vertelt dat de oogst er dit jaar goed uitziet. Er hangt veel fruit aan de bomen, waardoor ook de maten wat kleiner zijn dan vorig jaar, toen de oogst aanmerkelijk kleiner was.

Mtex verwacht ten minste 5000 ton te kunnen oogsten, waarvan 50% wordt uitgevoerd naar verschillende landen over heel de wereld. "De eerste Mineola's moesten 'ontgroend' worden maar nu worden er natuurlijk gerijpt fruit geleverd aan de retail", vertelt Oron. "We verwachten een goede vraag naar de easy-peelers en verwachten ook voor de andere citrussoorten een goed seizoen. Ondanks de economische crisis kijkt Mtex terug op een succesvol 2009. "Aan het begin van het jaar had ik zoals iedereen mijn twijfels maar op dit moment kunnen we terugkijken op een positief jaar."

Mtex exporteert ook de variëteit Suntina, die veelal naar Rusland worden uitgevoerd. De populaire variëteiten zoals Or en Mor zullen eind januari verkrijgbaar zijn.Voor meer informatie:
MTEX Holland
Dirk Willem Blijleven
Handelscentrum ZHZ 40c
2991 LD Barendrecht
Tel.: 0180 642 570
Fax.: 0180 642 571

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven