Wilde paddenstoelen weer verkrijgbaar
Cantharellen
De Hanenkam (Cibarius), ook Cantharel (Cantharellus) of Dooierzwam genoemd, is een eetbare paddenstoel met een licht peperachtige smaak met een vleug van abrikoosjes, een stevige paddenstoel, zeer goed in combinatie met ei- en pastagerechten. Door zijn pepersmaak, zijn lange houdbaarheid en goede herkenbaarheid is hij bijzonder populair.
Cantharellen Jaune
Ook wel de jonge fijne Cantharellen! Deze Cantharellen hebben een grijze kleur met een gele steel. Ze zijn herfstiger van smaak dan de gewone Cantharellen, minder vlezig maar de steel heeft een knapperige bite. Een goede combinatie met (wild) gevogelte, andere paddenstoelen, pasta of door de omelet.
Pied de Mouton
Pied de mouton is een wilde paddenstoel en groeit in loof- en naaldbossen. In het seizoen (juli-november) zijn de meeste Pied de Moutons op de Nederlandse markt afkomstig uit Zuid- Europa. Het vruchtvlees is stevig en de kleur van de Pied de Mouton varieert van crème tot abrikoos geel. De vorm van de paddenstoel is grillig en aan de onderkant van de hoed bevinden zich zachte stekeltjes, wat de Nederlandse naam "Gele Stekelzwam" verklaart. De maat van de hoed kan variëren. De smaak is mild en combineert goed met de Cantharel (en lijkt daar ook een beetje op qua smaak).
Trompette de La Mort
In Nederland wordt hij ook wel Hoorn van overvloed genoemd, in Engeland praten ze over Black Trumpet en in het Frans soms ook wel "trompette des Maures ". Het verschil in benaming is merkwaardig, doch het gaat hier over een zwarte trompet - of hoornvormige paddenstoel, zeer kruidig van smaak en hij wordt vooral gebruikt om het kleureffect, al is hij vers bereid heerlijk!
Eekhoorntjesbrood, Cèpes (Boletus edulis)
De steel van het eekhoorntjesbrood is knotsvormig, grof, laterlanggerekt, met roodbruine, overlangse marmertekening op lichte ondergrond, bovenaan met lichte nettekening. Het vlees is wit, na aansnijden niet verkleurend, met zachte, aangename smaak.
Bron: Nieuwsbrief Freshweb.nl