Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wilde paddenstoelen weer verkrijgbaar

Ook de paddenstoelen komen los en Europa is begonnen met de oogst van zijn geliefde wilde paddenstoelen. Hieronder een overzicht van de wilde paddenstoelen die weer leverbaar zijn bij Freshweb.nl

Cantharellen

De Hanenkam (Cibarius), ook Cantharel (Cantharellus) of Dooierzwam genoemd, is een eetbare paddenstoel met een licht peperachtige smaak met een vleug van abrikoosjes, een stevige paddenstoel, zeer goed in combinatie met ei- en pastagerechten. Door zijn pepersmaak, zijn lange houdbaarheid en goede herkenbaarheid is hij bijzonder populair.

Cantharellen Jaune

Ook wel de jonge fijne Cantharellen! Deze Cantharellen hebben een grijze kleur met een gele steel. Ze zijn herfstiger van smaak dan de gewone Cantharellen, minder vlezig maar de steel heeft een knapperige bite. Een goede combinatie met (wild) gevogelte, andere paddenstoelen, pasta of door de omelet.

Pied de Mouton

Pied de mouton is een wilde paddenstoel en groeit in loof- en naaldbossen. In het seizoen (juli-november) zijn de meeste Pied de Moutons op de Nederlandse markt afkomstig uit Zuid- Europa. Het vruchtvlees is stevig en de kleur van de Pied de Mouton varieert van crème tot abrikoos geel. De vorm van de paddenstoel is grillig en aan de onderkant van de hoed bevinden zich zachte stekeltjes, wat de Nederlandse naam "Gele Stekelzwam" verklaart. De maat van de hoed kan variëren. De smaak is mild en combineert goed met de Cantharel (en lijkt daar ook een beetje op qua smaak).

Trompette de La Mort

In Nederland wordt hij ook wel Hoorn van overvloed genoemd, in Engeland praten ze over Black Trumpet en in het Frans soms ook wel "trompette des Maures ". Het verschil in benaming is merkwaardig, doch het gaat hier over een zwarte trompet - of hoornvormige paddenstoel, zeer kruidig van smaak en hij wordt vooral gebruikt om het kleureffect, al is hij vers bereid heerlijk!

Eekhoorntjesbrood, Cèpes (Boletus edulis)

De steel van het eekhoorntjesbrood is knotsvormig, grof, laterlanggerekt, met roodbruine, overlangse marmertekening op lichte ondergrond, bovenaan met lichte nettekening. Het vlees is wit, na aansnijden niet verkleurend, met zachte, aangename smaak.

Bron: Nieuwsbrief Freshweb.nl
Publicatiedatum: