Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beslag op rekeningen Agriport A7 en Hiemstra

 De familie Koeleman uit Slootdorp heeft beslag laten leggen op de tegoeden van Hiemstra BV en Agriport A7 BV. Dat schrijft de familie in een brief richting de gemeenteraad van Wieringermeer. Volgens de familie Koeleman loopt het te vorderen bedrag op Hiemstra en Agriport A7 "in de tonnen". Bij de verplaatsing van de boerderij van de familie Koeleman van de Tussenweg 6 naar de Schelpenbolweg 7 heeft de familie een aantal afspraken betreffende compensatie gemaakt met Hiemstra. Naast de normale verkoopwaarde van hun woning was de afspraak met Hiemstra gemaakt, dat de familie Koeleman in het bezit zou worden gesteld van extra grond die aan een bepaalde waarde zou dienen te voldoen. Bij taxatie bleek echter dat de aangeboden grond aanzienlijk minder waard was dan de afgesproken compensatie.

Na een hernieuwde poging om tot compensatie te komen werd tussen Hiemstra en de familie Koeleman een nieuwe ruilovereenkomst gemaakt waarbij Hiemstra de garantie gaf voor de door hem beschikbaar gestelde grond. Na taxatie van twee gerenommeerde taxateurs bleek ook deze keer de grond niet de waarde te hebben die Hiemstra garandeerde. Ten aanzien van het verschil heeft de familie Koeleman een vordering laten uitgaan op Hiemstra die daarop tot op heden niet gereageerd heeft.

Op advies van de advocaten heeft de familie Koeleman inmiddels beslag laten leggen op de tegoeden van zowel Hiemstra BV als ook Agriport A7. Volgens de familie Koeleman loopt het te vorderen bedrag op Hiemstra en Agriport A7 "in de tonnen".

De gemeenteraad heeft afgelopen raadsvergadering 900.000 euro beschikbaar gesteld voor een persleiding door het Agriport A7 gebied, onder voorwaarde dat Agriport A7 het beschikbare budget zou terug betalen aan de gemeente bij ondertekening van het bestemmingsplan van de tweede fase van het glastuinbouwgebied.

Bron: Wieringermeerplaza
Publicatiedatum: