Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MAP-verpakking bij broccoli behoudt gezonde stoffen

Gezonde stoffen in broccoli blijven beter behouden als broccoli wordt verpakt in MAP-verpakking bij een lage zuurstof- en hoge kooldioxide-concentratie. Een MAP-verpakking is wel duurder, maar onderzoekers van Wageningen Universiteit denken dat er in de keten wel belangstelling voor is, als in het schap duidelijk gemaakt wordt dat de inhoud daarmee aantoonbaar gezonder blijft.

Onderzoeker Rob Schouten: "Tot nu toe was onduidelijk wat er gebeurde tijdens de bewaring. We wisten wel dat de groene kleur beter vastgehouden werd onder die gecontroleerde omstandigheden. Nu blijkt duidelijk dat ook de belangrijkste glucosinolaten beter intact blijven." De bewaarmethode is volgens hem goed toepasbaar in de praktijk. "We hebben de hele keten bekeken: van opslag en transport tot in de winkel. Het is een economische afweging. Een zogeheten modified air-verpakking is wel duurder, maar de broccoli blijft aantoonbaar gezonder. In het schap kan dat ook duidelijk gemaakt worden."

Bron: Wageningen Update 2009-1 
Publicatiedatum: