Tanzanianen kunnen leren van Nederland

Irene Kasyanju, Tanzaniaans ambassadeur in Nederland, heeft haar landgenoten aangespoord om van mogelijkheden gebruik te maken en om te streven naar het leren van de successen van andere landen.

Tuinbouw is volgens haar de steunpilaar van de Nederlandse economie. Ze voegde eraan toe dat Nederlanders nauw betrokken zijn bij automatisering in de aardappel-, zuivel-, pluimvee- en tuinbouwsector. Ze zei dat de serieuze aanpak van de Nederlanders en hun arbeidsethos dit kleine land tot een van 's werelds economische zwaargewichten heeft gemaakt. Nederland is een klein landje van 41.000 m2 kilometer met een bevolking van 17 miljoen mensen; Tanzania is 22 keer groter. Toch is Nederland, na de VS, 's werelds grootste exporteur op het gebied van tuinbouw.

Een belangrijk Nederlands product is de aardappel, waarmee Nederland het wereldrecord aardappeloogst op z'n naam heeft staan met meer dan 45 ton per ha. Ook is het land op wereldniveau leidinggevend in de afzet van pootaardappelen, waarvan meer dan 1 miljoen ton per jaar verkocht wordt. Nederland heeft 7 aardappelrassen aan Tanzania verkocht. Volgens Kayanju hebben een aantal Nederlandse bedrijven interesse getoond in de aardappelteelt in Tanzania.

Thecitizen.co.tz meldt dat Tanzania en Nederland overeen zijn gekomen om een Centre for Development of the Potato Industry in Tanzania (CD-PIT) te vestigen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven