Oost-Duits tuinbouwbedrijf bijna failliet

De Oost-Duitse bedrijvengroep JORIS Gewächshäuser GmbH & Co. KG, dat drie dochterondernemingen omvat, staat op het punt om failliet te gaan. De JORIS-groep is gespecialiseerd in de glastuinbouw. De groep teelt en vermarkt voornamelijk paprika en tomaten. De reden voor het dreigend faillissement zijn de hoge bouw- en energiekosten, die een te grote druk hebben gelegd op de liquide middelen van het bedrijf.Op dit moment wordt door de rechtbank van Maagdenburg onderzocht wat de economische situatie van de JORIS-groep is en wat voor mogelijkheden er zijn voor reorganisatie. Het doel van de curatoren van de rechtbank is om de vaste activa zeker te stellen. Meer details zijn op dit moment nog niet vrijgegeven.

Nederlands eigendom
Onder de JORIS-groep vallen de bedrijven Charlottes Garden UG & Co. KG (voor de teelt van paprika), Joris Gewächshäuser GmbH & Co. KG (voor de teelt van tomaten) en het handelsbedrijf Joris Gemüsevertrieb BV & Co. KG. De groep heeft een eigen teeltbedrijf in Osterweddingen van 6,5 hectare. Het bedrijf is in handen van de Nederlandse teler Jörg van der Wilt, samen met twee andere investeerders.

Bron: TASPO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Deze berichten gaan we komend jaar ook van veel Nederlandse (fusie) bedrijven lezen. Veel van deze bedrijven zetten in op schaalvergroting, maar omdat de bouwprijs skyhigh is heeft dit helemaal niets meer met kostprijsverlaging te maken. Dat banken hier nog in mee gaan verbaasd mij al helemaal!!!
Fred van Moerkom, Lisserbroek - 2018/09/10 12:09:14.000© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven