Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eddy en Marry Polak vieren 30 jarig bestaan winkel

Tholen - Afgelopen weekend stond de winkel van Eddy en Marry Polak aan de Escamplaan in Den Haag vol met flessen wijn en bloemstukken van klanten. Allemaal felicitaties vanwege het 30 jarig bestaan van de winkel. Ze worden door de oudere generatie klanten zeer gewaardeerd en gekend om hun brede assortiment. De jongere generatie port ze op om ook online meer ruchtbaarheid aan hun winkel te geven. "We hebben 2 leuke meiden en mijn zoon Terry die zaterdags hard meehelpen in de zaak. De jongere generatie vond het hoog tijd voor een website en zijn daarmee aan de slag gegaan", vertelt Eddy Polak die samen met zijn vrouw Marry de gelijknamige groentenwinkel in Den Haag runt.Op de jubileumdag ging de website, nog niet helemaal klaar, de lucht in. "Een van de makers studeert foodtechnology dus die gaat nog met gezonde receptideeƫn aan de slag", vertelt Eddy. De website is echter informatief en geen opstap naar een online winkel. "Dat geeft alleen maar extra werk, we hebben het - gelukkig - druk genoeg."De AGF-speciaalzaak kan rekenen op een grote schare aan vaste klanten en zit op een goede locatie. "Nog in een ouderwets winkelcentrum met een bakker, slager, een supermarkt. Het loopt hier gewoon goed en in de directe omgeving is geen groentenboer meer te vinden. Vooral in de weekenden merk ik dat mensen vanuit de verre omgeving komen, die echt op zoek zijn naar een ouderwetse gezellige groentenwinkel."

Eddy en Marry onderscheiden zich door het assortiment, waarbij het 'ouderwetse' spul altijd leuk is om te verkopen. "Spekboontje, boterboontjes, snijbonen, kapucijners... Ik merk helaas wel dat daarin veel minder aanbod is dan vroeger. De tijd dat we kisten tuinbonen verkochten, is voorbij. Dit jaar waren de Hollandse peulen maar 2 weken beschikbaar."

Eddy komt uit een echt groentemannen-geslacht, opa en vader zaten ook in de groentenhandel. Qua werkzaamheden en tijdsbesteding heeft hij door de jaren heen veel zien veranderen. "Op de veiling inkopen, zoals mijn vader vroeger, daar heb ik echt geen tijd meer voor. Gelukkig zit ik in de buurt van het Forepark. Daar zoek ik de handel om 4.00 's ochtends uit, zodat ik daarna in de winkel aan de slag kan. Ook komen er tuinders uit de omgeving langs, die ook zorgen voor een onderscheidend en vers aanbod."


Het klantenbestand bestaat voor een groot deel uit wat oudere, vaste klanten die nog volop zelf koken en service willen, een halve bloemkool of een stukje bleekselderij. "Alles kan hier. Sommige klanten komen 3, 4 soms wel 5 dagen per week in de winkel, ook voor het praatje. Marry is vooral goed in de sociale contacten", vertelt Eddy. "Jonger publiek komt hier ook maar daar kun je minder van op aan. De ene keer geven ze veel geld uit en daarna zie je ze wekenlang niet."

Ook al koken klanten vaak nog zelf, panklaar, soepen, salades, sappen, maaltijden en gemaksproducten maken ook al lange tijd onderdeel uit van het assortiment. "Tegenwoordig geldt: wat je schoonmaakt, verkoopt. Kant-en-klare stoofperen bijvoorbeeld, wat ik daarvan verkoop is niet normaal. Het is natuurlijk arbeidsintensief, maar mensen maken er zelf geen tijd meer voor." De recepten die ze aanbieden, zijn soms best gewaagd. "Marry heeft laatst bij 35 graden 50 liter erwtensoep gemaakt. De mensen vonden dat helemaal geweldig en voor de middag waren we al uitverkocht."Voor meer informatie
Eddy en Marry Polak Groenten en Fruit
Escamplaan 291
Den Haag
T: 070 323 2796
[email protected]
www.polakgroentenenfruit.com