met optie om meerderheidsaandeelhouder te worden

Greenyard neemt 49% aandeel in Mor International

Greenyard kondigt aan dat het zijn inkoop van exotisch fruit versterkt door een participatie van 49% te nemen in Mor International met de optie om
meerderheidsaandeelhouder te worden in de toekomst voor een niet nader
genoemd bedrag.

Mor International is een Israëlisch bedrijf met een sterke reputatie,
gespecialiseerd in de inkoop en verkoop van exotisch fruit (mango's, avocado's, kaki, granaatappels, verse dadels en paprika's). Het bedrijf realiseerde een omzet van € 50m sales in 2017. Vandaag reeds heeft Mor langetermijnrelaties met belangrijke telers, niet alleen in Israël maar ook in andere landen. Mor bevindt zich in een goede positie om Greenyard's Fresh-strategie te versterken die erop gericht is om direct contact met de teler te creëren, kwaliteit te garanderen, in te zetten op geprogrammeerde teelt en versproducten voor de consumenten te leveren. Dankzij de verstevigde band met Mor is Greenyard in staat om zijn geografische spreiding en inkoopmogelijkheden uit te breiden.

Hein Deprez, CEO van Greenyard: "Greenyard koopt jaarlijks meer dan 3 miljoen ton groenten en fruit in, van mond tot grond, en bevoorraadt zo onze foodretailers en foodserviceklanten. Met de acquisitie van Mor versterken we onze toonaangevende positie en kunnen we het aanbod, kwaliteit en variëteit van ons gamma verbeteren. Bovendien zal Mor International Greenyard helpen om onze missie, die er in bestaat de consumptie van fruit en groenten te laten groeien, te realiseren. Deze transactie draagt bij tot de verdere focus op onze strategie en prioriteit om blijvend winstgevende groei te genereren en onze wereldwijde leidende positie in groenten en fruit te verbeteren."

 
Voor meer informatie:
Greenyard
Strijbroek 10
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32 1532 4249


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven