Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kant en klare asperges door sous-vide techniek

Uit een onderzoek van het internationale tijdschrift LWT - Food Science and Technology is gebleken dat ook asperges deel kunnen gaan uitmaken van het kant-en-klare groentenassortiment. Onderzoekers hebben ontdekt dat dit kan worden bereikt door vacuümverpakkingen te combineren met koken in de magnetron. Hierdoor blijft de kwaliteit van het product beter bewaard dan bij andere traditionele bereidingswijzen.

Asperges worden erg gewaardeerd zowel door de voedingskenmerken als door de organoleptische kenmerken en de veelzijdigheid van gebruik in de keuken. Het idee van experimenten is mede ontstaan vanuit de overweging dat consumenten steeds vaker op zoek zijn naar producten met een hoog servicegehalte. Aan de de hand van deze overwegingen hebben de onderzoekers een methode ontwikkeld voor kant-en-klare asperges.


Klik hier voor een grotere foto.

Tijdens het experiment werden conventionele kookmethoden (koken, stomen) vergeleken met de techniek genaamd "sous vide", waarbij de vacuümverpakking van de grondstof wordt gecombineerd met koken in de magnetron. Een interessant aspect van de sous-vide techniek is het vermogen om de kleur van de rauwe groente beter te behouden, maar ook belangrijke voedingskenmerken, zoals het gehalte aan sommige carotenoïden en vitamine C, bleven behouden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven