Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen blijven schommelen in India

Nashik in Maharashtra produceert de grootste hoeveelheid uien in India. Groothandelsprijzen bereikten daar vorige week een jaarlijkse piek van 40 roepies (€0,52) per kilogram. Tegen de tijd dat de producten de belangrijkste groothandelsmarkten bereikten, stegen de prijzen naar 50 tot 55 roepies (0,66-0,73 euro) voor een kilo.

Zoals eerder gemeld piekten de uienprijzen de afgelopen twee weken. Dit heeft veel te maken met de handel in Maharashtra en Lassalgaon, waar het grootste deel van de in Nashik geteelde ui wordt verhandeld. De prijzen zijn nu gedaald, maar moeten nog stabiliseren. De volatiliteit in prijzen, volgens handelaren, zal doorgaan tot het einde van deze maand en de prijzen dalen tot het niveau van begin november, zodra de verse voorraad op de markt aankomt.

De uienprijzen waren de afgelopen week op een jaarlijks hoogtepunt, bijna 80 roepies (1,05 euro) per kilo. Deze week zijn de prijzen gedaald tot 60 roepies (0,79 euro), maar waarschijnlijk zweven ze rond de 50 tot 60 roepies (0,66-0,79 euro) tot eind december.

Publicatiedatum: