Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Informatiebureau doelt op advisering en certificering

"Hamburg.Bio vertegenwoordigt ook de biologische aanbieders"

Als het gaat om bioproducten in Duitsland staat het zuiden van het land al jarenlang aan kop. Met de toetreding als biostad en de oprichting van de vereniging 'Hamburg.bio' gaat de regio Hamburg echter ook in een snel tempo vooruit. Het onlangs opgerichte informatiebureau voor telers, verwerkers en verkopers moet conventionele bedrijven die van plan zijn over te stappen op biologische productie adviseren over hoe zij dit kunnen doen.

Het hoofddoel van de vereniging is om geïnteresseerden bij elkaar te brengen en het bio-aandeel in de regio Hamburg geleidelijk aan te verhogen, aldus Matthias Deppe, één van de initiatiefnemers. "We zijn pas vanaf 2018 van plan om ook de afzet van de biologische producten daadwerkelijk te verhogen. Aanvankelijk zullen we door advisering en analyses een basis scheppen en alle onderwerpen op biogebied kanaliseren." De vereniging moet echter ook bijdragen aan de transparantie van de biobranche door middel van de exacte weergave van de leden. Matthias: "We zullen alle relevante informatie publiceren, vooral de herkomst."

Certificering
De kennis die reeds bestaande biobedrijven doorgeven, is voor de meeste leden de hoofdreden geweest om zich aan te sluiten. Dat geldt ook voor Torsten Bunge, eigenaar van 'nabuko Bio Großverbraucher-Service' in Uelzen. "Ik vind het zeer goed dat er een neutrale vertegenwoordiger is die onder andere verantwoordelijk is voor de advisering bij de certificering en de verdere uitbreiding van de biosector. Hamburg.Bio vertegenwoordigt ook de verkopers van biologische producten. Andere telersverenigingen zoals Bioland en Demeter leggen het zwaartepunt bij de teler.''

Ondanks deze positieve ontwikkelingen bevestigt de ondernemer dat er nog veel uitdagingen zijn voordat de biobedrijven kunnen concurreren met de conventionele collega's. Torsten: "De retailsector loopt helaas nog aanzienlijk achter wat betreft het bio-assortiment. Bovendien komt daar nog bij dat in het zuiden biologisch nog veel groter is dan in het noorden van het land.'' 

Verdere informatie:
Hamburg.bio
Vertegenwoordiger: Matthias Deppe
Mittelweg 147 20148 Hamburg
Telefoon: 01577 7744008

Publicatiedatum: