Amazon werkt aan nieuw winkelformat

Auchan opent zijn eerste biowinkel

Auchan opent zijn eerste biowinkel in Frankrijk
Auchan gaat per 8 november zijn eerste biologische supermarkt in Frankrijk openen. De nieuwe vestiging wordt geopend op de begane grond van een winkelcentrum in Marquette-lez-Lille, iets ten noorden van de stad Lille. De winkel krijgt een oppervlak van 450 vierkante meter. Voor Auchan is het nieuwe concept een inhaalslag, omdat de keten achter loopt op zijn concurrentie in de biologische supermarktsector. (lsa-conso.fr)

Slovenië: Mercator terug naar Bosnië-Herzegovina
De Sloveense retailer Mercator gaat zijn rentree maken in de supermarktsector van Bosnië-Herzegovina. Mercator opent twee winkelcentra in Sarajevo en Banja Luka. De nieuwe centra zijn samen met het huidige netwerk van 83 filialen het resultaat van een reorganisatie, waarin voormalige Konzum-vestigingen worden heropend als Mercator-winkels. Op deze manier moet de positie van het Kroatische moederbedrijf Agrokor worden verbeterd, dat al langere tijd in financiële moeilijkheden verkeert. (esmmagazine.com)

VK: Asda krijgt nieuwe CEO
Asda heeft de huidige COO Roger Burnley aangesteld als nieuwe CEO. Hij vervangt daarmee Sean Clarke, die pas 18 maanden als CEO in functie was. Burnley gaat per 1 januari in zijn nieuwe functie aan de slag. (Reuters)

Australië: Woolworths verslaat Coles
Woolworths had in zijn eerste kwartaal een sterke omzetgroei, die hoger uitviel dan bij concurrent Coles. De vergelijkende winkelomzet van de Australische supermarkten van Woolworths steeg met 4,9% tot AU$9,63 miljard (€6,36 miljard), terwijl die van Coles toenam met slechts 0,4%. Woolworths behaalde zijn goede resultaten ondanks dat de prijzen voor AGF scherp waren gedaald. Wegens goede teeltomstandigheden was het aanbod toegenomen, wat heeft geleid tot lagere prijzen voor onder andere tomaten en bladsla. (thewest.com.au)

Peru heeft negende grootste retailsector ter wereld
Peru is op het gebied van retailomzet het snelst groeiende land van Latijns-Amerika. Wereldwijd staat het land op de negende plek. Dit blijkt uit de 2017 Global Retail Development Index. Volgens de kamer van koophandel van Lima breidt de retailsector van Peru zich in 2017 mogelijk uit met 4,4% en in 2018 met 6%.
Klik hier om meer te lezen op andina.com.pe

Kenia: Nakumatt vraagt faillissement aan

De Keniaanse supermarktketen Nakumatt heeft zijn faillissement aangevraagd. Eerder werden meerdere petities aangeboden door crediteuren die miljoenen dollars van de keten terugeisen. Volgens een anonieme bron is het bedrijf rond de 20 miljard shilling (€166,2 miljoen) verschuldigd aan huurbazen en leveranciers. Nakumatt begon 25 jaar geleden als een kleine winkel in Centraal-Afrika, maar ontpopte zich tot een van de grootste supermarktketens in het oosten van het continent. (Reuters)

Amazon werkt aan nieuw winkelformat
Amazon-CFO Brian Olsavsky heeft aan analisten en investeerders bekend gemaakt dat de e-commercegigant werkt aan nieuwe winkelformats. Op deze manier wil het bedrijf de onlangs overgenomen supermarktketen Whole Foods integreren met de rest van Amazon. (progressivegrocer.com)

VS: Bristol Farms introduceert nieuw winkelconcept
De in Californië gevestigde supermarktketen Bristol Farms staat op het punt om een nieuw winkelconcept in de omgeving van Los Angeles te introduceren. Het format bestaat uit verschillende marktstations binnen een grotere hal. Bristol Farms wil het nieuwe filiaal profileren als een culinair station voor zowel fijnproevers als voor families die alledaagse boodschappen willen doen. De winkel wordt geopend op 11 november. (progressivegrocer.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven