Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

22 procent fruitteelt Saksen-Anhalt biologisch

In Saksen-Anhalt was er in 2017 in totaal 1.103 hectare fruitteelt, beheerd door 63 teeltbedrijven. Veertien telers (22%) met een areaal van bijna 117 hectare telen volledig biologisch. De grootste bedrijven bevinden zich in de regio's Mansfeld-Südharz, Saalekreis en Harz. Daar bevinden zich 7 grote telers met ongeveer 77 hectare boomgaard waarop 66% van de boomgaarden van Saksen-Anhalt te vinden is.

Op alle 14 organische bedrijven werden appelen geteeld. De conventionele teelt hiervan vindt plaats op 53 bedrijven met gezamenlijk 605 hectare en circa 1,47 miljoen bomen). Het grootste deel richtte zich op consumptieappelen (8 bedrijven met 43,44 hectare en 130.940 bomen). De biologische teelt was ook voornamelijk te vinden in de regio's Mansfeld-Südharz, Saalekreis en Harz met 5 bedrijven en een oppervlakte van 35 hectare (80%).

Zeker meer dan een derde van de bedrijven in Saksen-Anhalt teelde op biologische wijze. Ook peren werden op deze wijze geteeld, op circa 15 hectare (totale perenteelt: 40 hectare) van 12 bedrijven (totaal aantal: 33). Zoete kersen werden bioloisch gekweekt op 8,37 hectare, zure kersen op 11,71 hectare en pruimen en kwetsen op 2,33 hectare van 9 bedrijven. Ander hard fruit werd geteeld door 7 bedrijven op 8,08 hectare; abrikozen op 0,74 hectare en kweeperen op 1,22 hectare, weer uitsluitend in bovengenoemde regio's.

Walnoten werden ook biologisch geteeld door 4 bedrijven in Saksen-Anhalt. Over heel Duitsland gezien ligt het aantal bedrijven met biologische teelt in Saksen-Anhalt in 2017 hoger dan het landelijke gemiddelde van 12% (totaal 857 bedrijven). Het totale biologisch bewerkte areaal ligt 10,6% onder het landelijke gemiddelde van 15,0%.

Bron:Statistik Sachsen Anhalt

 
Publicatiedatum: