Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Producten uit Mexico en Californië

Nieuw aanbod biomais en -asperges

Jacobs, Malcolm & Burtt (JMB) levert jaarlijks 4.000.000 kratten asperges en ruim 100.000 kratten verpakte mais, een deel hiervan is tegenwoordig biologisch geteeld. Beide groenten worden jaarrond in Californië en Mexico ingekocht. Conventionele asperges worden het hele jaar door in Mexico ingekocht, waarbij de biologische van februari tot maart uit Caborca afkomstig zijn en van maart tot mei uit Californië. Biomais is afkomstig uit Californië en is van juni tot augustus verkrijgbaar.

Het bedrijf geeft aan dat door samen te werken met telers, in plaats van zelf te telen, de inkomsten direct terecht komen in de lokale economie. De keuze voor bio komt voort uit de groeiende biotrend binnen de sector maar ook vanwege de toenemende druk van retailers, vooral van Costco," legt Graig Rolandelli van JMB uit. 
Lagere opbrengst
Het eerste teeltseizoen van biogroenten is 'goed' verlopen, hoewel Rolandelli toegeeft dat de opbrengsten in de biosector lager zijn en de kosten hoger. Daarnaast zijn er nog andere uitdagingen zoals hogere kosten voor meststoffen. Deze factoren leiden tot hogere prijzen, met prijsverschillen varierend van 25% tot 50%. Rolandelli verwacht dat de prijzen het komende seizoen ongeveer op hetzelfde niveau zullen liggen.

De Side Dish Steamers-lijn van het bedrijf bestaat nu uit zowel conventionele als biologische mais en asperges. "Ons nieuwe aanbod asperges is een goede aanvulling van ons bestaande assortiment. We zijn ook blij dat we weer mais aan kunnen bieden in verpakkingen van 4 of 8 stuks," vertelt Dan Miller, manager Grower Relations . "De bio-asperges en verpakte maisproducten versterken onze nieuwe productlijn Side Dish Steamers die we vorig jaar hebben geïntroduceerd. JMB biedt zijn bio-asperges aan in verpakkingen van 453 en 907 gram. Mais is verkrijgbaar in verpakkingen van 4 of 8 stuks evenals in een vensterverpakking van 4 stuks. 

Rolandelli laat weten dat het assortiment Side Dish Steamers in de toekomst mogelijk verder uitgebreid zal worden.

Voor meer informatie:
Craig Rolandelli
Jacobs, Malcolm & Burtt
Ph: 415-285-0400
Publicatiedatum: