Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi Nord en Süd: eerste discounters in duurzaamheidsnetwerk VN

De Duitse bedrijfsgroepen Aldi Nord en Aldi Süd zijn als eerste discounters aangesloten bij het 'United Nations Global Compact' (UNGC). Dit wereldwijd grootste initiatief voor duurzame en verantwoordelijke bedrijfsvoering wordt gedragen door de Verenigde Naties. Met de toetreding behoren Aldi Nord en Aldi Süd tot de eerste Duitse levensmiddelhandelaren die zich ertoe verplichten tien universele duurzaamheidsprincipes op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en anti-corruptie in hun bedrijfsstrategie te integreren en bij het dagelijks economisch handelen na te leven.

In 2016 publiceerden Aldi Nord en Aldi Süd voor het eerst hun duurzaamheidsrapporten en begonnen daarmee een transparante en open dialoog over hun omvangrijke duurzaamheidsengagement. Met talrijke maatregelen en projecten zetten de discounters zich in voor het leveren van een bijdrage ter bescherming van het milieu en het dierenwelzijn, maar ook voor het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid tegenover medewerkers, klanten, zakenpartners, producenten en de maatschappij.


Het UNGC is een vrijwillig initiatief voor bedrijven uit alle branches en van alle groottes die kiezen voor een verantwoordelijke bedrijfsactiviteit en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen. De leden van het initiatief moeten jaarlijks verslag uitbrengen van hun bedrijfsactiviteiten. Aldi Nord en Aldi Süd sluiten zich met hun toetreding aan het UNGC aan bij meer dan 12.000 bedrijven en organisaties uit 170 landen.

Publicatiedatum: