Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Emiraten geweldige afzetmarkt voor Poolse blauwe bessen

"Sinds we gestart zijn met de export van onze blauwe bessen naar Dubai is het aantal orders jaarlijks met 60% toegenomen," legt Klaudia Szymańska, commercieel manager in Polen en partner van Rivia Global Ziyad AlHousani in de Verenigde Arabische Emiraten uit: "Dit product wordt steeds populairder in deze regio. Momenteel wordt 70% van de productie van het land geëxporteerd. "Het is een veeleisende markt als het aankomt op productkwaliteit en logistiek maar de prijzen zijn er goed," vervolgt Szymanska. 


Het Poolse blauwe bessen seizoen gaat begin juli van start en er zijn dus nog geen gegevens beschikbaar, hoewel producenten en handelaren zich al wel druk aan het voorbereiden zijn op het komende seizoen. 

Vorig jaar bedroeg de prijs bij aanvang van het seizoen €14,00 per kilo en daarna schommelde de gemiddelde prijs tussen de €12,00 en €6,90. "Deze cijfers zijn vaak afhankelijk van het weer, het productievolume en de vraag," licht Szymanska toe. "Er is op het moment echter veel vraag naar het 'zwarte goud'. De prijzen zijn hoog en zullen dat de komende seizoenen naar verwachting ook blijven. 

Logistiek is volgens het Poolse bedrijf een andere belangrijke factor. "Het transport naar de Emiraten vindt per schip plaats, waarbij de pallets afgedekt zijn met isolerende dekens om de temperatuur constant te houden," vervolgt Szymanska. Hoewel dit meer werk met zich mee brengt, komen de bessen verser op hun bestemming aan. "Het transport naar de rest van Europa vindt over land plaats in koelwagens en neemt gewoonlijk zo'n drie dagen in beslag.


Voor meer informatie:
Partner in Polonia:
Klaudia Szymańska
Tel.: +48500208563

Partner in the UAE:
Tel.: +48505530885

Publicatiedatum: