Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse Gold-ananas dichterbij GAP-certificering

Het Nationale Colombiaanse Landbouwinstituut controleert de eigenschappen van de Gold-ananas, die momenteel het proces doorloopt om de certificering 'Good Agricultural Practices' (GAP) te bereiken. De beoordeling gebeurt vóór de eindcontrole en identificeert processen, die niet voldoen aan de sanitaire eisen die werden vastgesteld in resolutie 20009.

ICA-ambtenaren verrichten hun inspecties in El Playon en in het stadsgebied van de gemeente Maria la Baja. Daar analyseerden ze de faciliteiten, het aanbodbeheer en de sanitaire controles. Ze verifieerden onder andere de controles van het teeltproces, de voortplanting, het gebruik van beschermingsmiddelen, oogsten, landgebruik en machines. Hierdoor kunnen producenten producten traceerbaar maken en hebben ze toegang tot nationale en internationale markten. Ook de opslagfaciliteiten, kantines en toiletten kwamen aan de beurt. Dit gold ook de maatregelen ter voorkoming van plagen en ziekten in de gewassen. Het hele terrein werd gecontroleerd evenals de deskundigheid van de werknemers.

Source: caracol.com.co
Publicatiedatum: