

Het gros van de champignons wordt nog altijd in het bekende blauwe multibakje verkocht. "Als leeg fust is het een drama, want de bakjes zijn zo licht dat ze zo alle kanten op waaien, maar het blijft enorm productvriendelijk. Dat luistert nogal nauw met champignons. Het is geen makkelijke handel", vertelt Dylan.


Ruyken verkoopt zijn assortiment aan een brede klantenkring van winkeliers, speciaalzaken, marktkooplui en horeca, maar ook aan collega-groothandels door heel Nederland. "Wij werken met jaarrond verkoopprijzen rond 5 euro voor de 2,5 kilo voor de witte champignons, dus dan weet iedereen waar hij aan toe is."

Naast de champignons vormt ook taugé een speerpunt voor de Amsterdamse groothandel. "Je zou je verbazen hoeveel ervan gegeten wordt. Ik denk toch wel dat ik 1.000 tot 1.500 kilo taugé per dag verkoop. Hoofdzakelijk in 10 kg balen naar de Aziatische restaurants, maar ook in kleinverpakking naar supermarkten.

Voor meer informatie:
Ruyken Champignons en taugé
Centrale Groothandelsmarkt 126
1051 LJ Amsterdam
Tel: 020-6820832
info@ruyken.nl
www.ruyken.nl