Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gavin Scurr, Piñata Farms

Australië verwacht goede ananasoogst

De Australische ananasproducent Piñata Farms verwacht dat er deze winter meer ananas dan gebruikelijk op de markt zal zijn. Volgens het bedrijf wordt ananas niet echt beschouwd als een typische wintervrucht. De laatste weken zijn de groeiomstandigheden echter optimaal geweest waardoor de productie is toegenomen. De eerste volumes zullen binnen 6 tot 8 weken op de markt komen. 

"De vraag vlakt doorgaans af zodra de temperaturen dalen," legt directeur Gavin Scurr uit. "Er wordt dit jaar iets meer fruit verwacht dan normaal is voor deze tijd van het jaar."
Hoewel de volumes in de sector vergelijkbaar zijn met die van vorig jaar, heeft de hete zomer ervoor gezorgd dat het fruit eerder dan gebruikelijk is gerijpt. De maten zijn echter normaal. Volgens Piñata Farms heeft de cycloon er aan bijgedragen dat de groeiomstandigheden weer terug op het normale niveau zijn. 

"Cycloon Debbie raasde zo'n vijf tot zes weken geleden over en ging gepaard met grote hoeveelheden neerslag," vervolgt Scurr. "Verder hebben we eigenlijk weinig regen gehad en de zomer was warm en droog. Na de cycloon zijn de weersomstandigheden echter weer normaal."

De Australische ananassector zet zijn fruit uitsluitend op de binnenlandse markt af en de prijzen liggen op hetzelfde niveau als voorgaande jaren. 

Piñata Farms teelt ook Honey Gold mango's en aardbeien. De producent teelt zijn ananas op meerdere locaties in Queensland, in Mareeba in het noorden en Wamuran in het zuiden en in Darwin in Northern Territory, waar de weersomstandigheden deze zomer totaal anders waren. 

"Ze hebben daar een natte zomer gehad," vertelt Scurr. "We zijn blij met de manier waarop zij hier mee om zijn gegaan. We werken sinds drie jaar op deze locatie, waarvan er pas twee productief zijn. De zomer die deze regio dit jaar meemaakte, behoort tot de drie natste van de laatste jaren. Het feit dat zij zich hier goed doorheen geslagen hebben, stemt ons hoopvol."



Voor meer informatie: 
Gavin Scurr
Pinata Farms Pty Ltd
Phone: +617 5497 4295
Publicatiedatum: