"Warehouse manager Zozk Shafik: "Dankzij software kunnen we proces op afstand controleren"

Blaasetiketteerder beperkt storingen ERP tot een minimum

Europe Retail Packing (ERP) biedt met locaties in Poeldijk, Barendrecht en De Meern optimale faciliteiten voor opslag, overslag en verpakking van AGF-producten. Op het moment dat ERP met de oudere productielijnen met teveel storingen te maken kreeg, ging ERP zich oriënteren op vervanging van de bestaande apparatuur. Bij de oudere boven etiketteerders moesten regelmatig de etiket-aanbrengmechanismes vervangen worden, waardoor de productie met regelmaat stil kwam te liggen. Aangezien er in de branche afgerekend wordt op aantallen stuks is optimalisatie van de productieprocessen een heel belangrijk thema binnen de productie van het bedrijf. De oplossing die Bizerba bood beschikt over een blaas etiketteerder, waardoor het aantal storingen tot een minimum beperkt was.


Bedieningsgemak
Het totale personeelsbestand van ERP telt meer dan 250 medewerkers, waarvan drie kwart flexibele krachten zijn. Het betreft een multicultureel team, waar binnen diverse talen gesproken worden. ERP heeft een zeer breed assortiment en biedt een aantal verschillende diensten aan, waardoor flexibiliteit en snel om kunnen schakelen van wezenlijk belang is. De GLM-I-serie van Bizerba laat zich heel gemakkelijk bedienen, zeker in vergelijking tot de machines van een concurrent, die voorheen gebruikt werden. Er zijn nu meerdere medewerkers in staat om de machine opnieuw in te stellen als er een andere productierun aankomt. Deze taak van de productieleiders kan dus makkelijk overgedragen worden bij afwezigheid, wat tot een megabesparing op overuren geleid heeft.Kwaliteit is nummer 1
Als BRC, IFS, QS en SKAL gecertificeerd bedrijf vindt ERP dat het kwaliteitsniveau nummer 1 is. Tijdens de afwegingen en vergelijkingen met andere leveranciers heeft men bij aanschaf voor Bizerba gekozen, wetende dat de initiële investering hoger was ten opzicht van andere aanbieders. "Aangezien de GLM-I-serie van Bizerba met gemak de gewenste snelheden haalt in productie, de afwerking van de apparatuur uitermate robuust is en ERP inzag dat een optimaal proces tot kostenbesparingen zou leiden, is bewust voor Bizerba gekozen. Na enkele jaren ervaring met de GLM-I van Bizerba zijn we tot de conclusie gekomen, dat de GLM-I-maxx 150 van Bizerba de Rolls Royce onder de weeg- en etiketteersystemen is", vertelt Warehouse Manager Zozk Shafik van ERP.Minder waste
Door de machines die in lijn staan te koppelen aan Bizerba BRAIN industriesoftware, heeft ERP overzicht en de mogelijkheid om op afstand het proces te controleren. BRAIN DataMaintenance is Bizerba's data-onderhoudspakket, waardoor het bijhouden van de artikeldata kinderspel wordt. "Teksten kunnen eenvoudigweg vanuit Word of Excel worden geïmporteerd, barcodestructuren ontworpen volgens de nieuwste verordeningen en specifieke machinedata eenvoudig op afstand bijhouden. In combinatie met het BRAIN Label Designer kunnen ook de lay-outs met daaraan gekoppelde logo's gericht aan de machines worden verstuurd. Voorprinten van etiketten is dus niet meer noodzakelijk. Bij wijzigingen is het daardoor mogelijk om de totale productierun te onderbreken, zonder dat er voorbereide etiketten verloren gaan. De toegenomen flexibiliteit heeft dus een afname aan waste als gevolg gehad", vertelt Zozk.

Op de vraag of ERP, op een schaal van 1 (slecht) tot 10 (uitstekend), Bizerba zou aanbevelen aan andere AGF dienstverleners, antwoordt Zozk: "We zijn nooit zo van de tienen in het algemeen, maar Bizerba krijgt zeker een 8 of 9. Vanaf het lokaliseren van de initiële vraag tot de offerte, waarbij op maat een oplossing gezocht werd voor de problemen die speelden binnen ERP zijn we zeer tevreden. Ook een goede klik met de accountmanager en de service technici die ons in een rustige periode feilloos door onze strakke planning heen geloodst hebben, zodat de nieuwe lijnen niet tot productiestops hebben geleid. En tot slot alle lof voor de tweedaagse training voor management en personeel om tot een optimaal gebruik van de applicaties te komen."

Voor meer informatie:
Zozk Shafik
Europe Retail Packing
ABC Westland 315
2685 DD Poeldijk
Tel: +31 (0)174 28 25 10
info@europeretailpacking.nl
www.europeretailpacking.nl

Paul te Velthuis
Bizerba Nederland BV
Het Lentfert 38
7547 SR Enschede
T +31 53 4800980
M +31 6 42288878
Paul.TeVelthuis@bizerba.com
www.bizerba.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven