Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorverpakte slamixen uit winkel wellicht gezonder dan verse sla

Algemeen bekend wat betreft AGF-producten is dat vers altijd gezonder is. Nieuw onderzoek zou deze algemene kennis echter kunnen ontkrachten nadat onderzoek heeft vastgesteld dat in de winkel gekochte sla wellicht gezonder is dan verse, thuis geteelde sla.

De University of Reading ontdekte dat het niveau van kankerbestrijdende voedingsstoffen (zoals sulforafaan) in rucola uit de supermarkt piekt tussen de vijf en zeven dagen na verwerking. Na een week op vier graden in de koelkast te zijn bewaard, is dat niveau drie keer hoger, wat suggereert dat wanneer de slabladeren langzaam bederven, sommige voedingsvoordelen juist worden verbeterd.

Dr Luke Bell, voedselchemicus van de University of Reading: "De ontdekking is echt verrassend en gaat in tegen de veronderstelling dat voedingsstoffen uit rucola verdwijnen na de oogst. Ons onderzoek toont aan dat de verwerking eigenlijk een mogelijk positief effect heeft en dat rucola liefhebbers er van uit kunnen gaan dat een zak rucola hun gezondheid zal stimuleren. De grootste boost in de kankerbestrijdende verbindingen kwam zeven dagen na de verwerking, maar begon daarna af te nemen."
Publicatiedatum: