Voorverpakte slamixen uit winkel wellicht gezonder dan verse sla

Algemeen bekend wat betreft AGF-producten is dat vers altijd gezonder is. Nieuw onderzoek zou deze algemene kennis echter kunnen ontkrachten nadat onderzoek heeft vastgesteld dat in de winkel gekochte sla wellicht gezonder is dan verse, thuis geteelde sla.

De University of Reading ontdekte dat het niveau van kankerbestrijdende voedingsstoffen (zoals sulforafaan) in rucola uit de supermarkt piekt tussen de vijf en zeven dagen na verwerking. Na een week op vier graden in de koelkast te zijn bewaard, is dat niveau drie keer hoger, wat suggereert dat wanneer de slabladeren langzaam bederven, sommige voedingsvoordelen juist worden verbeterd.

Dr Luke Bell, voedselchemicus van de University of Reading: "De ontdekking is echt verrassend en gaat in tegen de veronderstelling dat voedingsstoffen uit rucola verdwijnen na de oogst. Ons onderzoek toont aan dat de verwerking eigenlijk een mogelijk positief effect heeft en dat rucola liefhebbers er van uit kunnen gaan dat een zak rucola hun gezondheid zal stimuleren. De grootste boost in de kankerbestrijdende verbindingen kwam zeven dagen na de verwerking, maar begon daarna af te nemen."

Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven