Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mike de Koster, WDK Onions:

"Zorgelijk dat er bij deze lage uienprijs nauwelijks afzet is"

Tholen - Op de uienmarkt is het al weken rustig. De laatst gepubliceerde exportcijfers over week 9 geven een export aan van nog geen 12.000 ton per week. "Het loopt niet. We draaien op pak'm beet 40% van onze capaciteit", geeft Mike de Kosters van uiensorteer- en pakstation WDK Onions uit Kwadendamme aan. En welke kant het opgaat? "Prijzen blijven momenteel redelijk stabiel omdat er weinig aanbod is van de telers. Als er aanbod gaat komen, zie ik de prijs eerder zakken dan stijgen. Momenteel zijn er gewoon te weinig afzetmogelijkheden.""In Europa zit te veel product. Er is wel wat export naar Afrika, Maleisië en niet te vergeten het Verenigd Koninkrijk, maar met onze verwerkingscapaciteit kunnen we dat makkelijk invullen", vervolgt Mike. "Met zulke prijzen zou je verwachten dat er nieuwe markten opengaan, maar dat gebeurt niet en dat is toch wel zorgelijk. Deze marktsituatie is tenslotte voor iedereen slecht. Teler, verpakker en exporteur worden er niet beter van en ook bij de ontvangers zal er veel concurrentie zijn."

"Voor vergelijkingsmateriaal gaan de ervaren mannen hier terug naar het jaar 2005 toen de uien eigenlijk voor nop werden gebracht en voor één à twee cent werden verkocht. De vraag is wat er straks nog aan oude oogst op de markt is als de nieuwe oogst begint. Voorlopig ziet het er allemaal kwalitatief nog goed uit. We krijgen de komende weken veel gebroken weken en dan gaat het seizoen hard. Ik schat in dat er een redelijk volume over kan blijven, want gezien de voorraadprognoses moeten er nog heel wat uien weg."

Voor meer informatie:
Mike de Koster
WDK Onions
Langeweegje 39
4434 NC Kwadendamme
T: +31-(0)113-644270
F: +31-(0)113-644788
M: +31-(0)6-48380272
info@wdk-onions.nl
www.wdk-onions.nl