Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zakken van aardappelen

Milieuvriendelijk zakken van aardappelen

Ze lijken op plastic zakken, maar zijn gemaakt van materialen als natuurlijk zetmeel en derivaten van plantaardige olie. Als EnviGreen-zakken in een glas water op kamertemperatuur worden gezet, lossen ze binnen een dag op en in een glas kokend water binnen slechts 15 seconden. Gooi je de zak weg, dan wordt hij binnen 180 dagen biologisch afgebroken zonder nadelige gevolgen voor het milieu. De zakken zijn zelfs eetbaar en kunnen dieren dus niet onbedoeld kwaad doen.Ashwath heeft EnviGreen gepatenteerd en beweert dat het productieproces van deze zak volledig anders is dan dat van plastic, stoffen of papieren zakken. Het bedrijf gebruikt 12 ingrediƫnten, waaronder aardappel, tapioca, mais, natuurlijk zetmeel, plantaardige olie, banaan en bloemenolie.

"We gebruiken totaal geen chemicaliƫn. Zelfs de verf die wordt gebruikt voor de print op de zakken is natuurlijk en biologisch", aldus Ashwath. Volgens hem liggen de kosten van een EnviGreen-zak ongeveer 35% hoger dan die van een plastic zak, maar 500% lager dan die van een stoffen zak. "Een zak van EnviGreen van 33 bij 41 centimeter kost 3 roepies, terwijl een plastic zak met dezelfde afmetingen 2 roepies kost."
Publicatiedatum: