Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
José Uyaguari, American Farmers Organic

De hoge voedingswaarde van onze bananen maakt ons concurrerend

Vandaag de dag hebben nieuwe producenten het niet makkelijk op de bananenmarkt. De aanvoer is groot en ook de concurrentie vormt een een obstakel. De beste manier is door jezelf te onderscheiden maar hoe overtuig je mensen ervan dat jouw bananen anders zijn dan die van de concurrent? 

Het Ecuadoraanse American Farmers ging de uitdaging aan en is er in geslaagd waarde toe te voegen aan zijn biologische en conventionele bananen.


"Aan de hand van verschillende onderzoeken hebben we ontdekt dat zeewater dankzij de hoge concentraties zout en kalium bij kan dragen aan de voedingswaarde van het fruit. We experimenteerden door zeewater aan zowel de bodem als aan de bananen toe te dienen. Het resultaat was verbluffend. Onze bananen hadden een hogere Brixwaarde, gewicht en bevatten meer voedingstoffen dan bananen van omliggende plantages," vervolgt José Uyaguari, woordvoerder van het bedrijf.


Lokale telers toonden meteen veel interesse in het experiment en inmiddels werken we met meerdere telers samen. Het proces zal vier maanden in beslag nemen maar hierna zal ons areaal van 65 hectare naar 400 hectare uitgebreid zijn voor de productie van biologische en nutraceutische conventionele bananen," legt Uyaguari uit.



"We richten ons voornamelijk op de Europese markt waar de consument de toegevoegde waarde van ons fruit weet te waarderen. Onlangs heeft een aantal Israëlische importeurs ons bezocht en we hebben ook Japanse investeerders uitgenodigd. We zijn er vast van overtuigd dat ons product wereldwijd aan zal slaan omdat bananen het antwoord zijn op voedings- en gezondheidsproblemen," aldus Uyaguari.



Voor meer informatie:
Jose Uyaguari
American Farmer organic
T: +593 968151340
E: alexjum17@yahoo.com

Publicatiedatum: