Tholen - Rainbow Kleinpak begint het nieuwe jaar in een nieuwe sorteerlocatie, in Middenmeer. Dat hadden ze zelf eigenlijk niet durven hopen, vertelt directeur Chiel Mostert. "We hebben eind juli de opdracht gegeven en precies drie maanden geleden ging de eerste paal de grond in. Twins Bouw heeft het in ongekend tempo gebouwd."http://www.agf.nl/nieuws/2016/1223/rainbow01.jpg

http://www.agf.nl/nieuws/2016/1223/rainbow02.jpg

De nieuwe verpakkingsruimte is een flinke stap voor Rainbow Kleinpak. Het bedrijf uit De Lier nam twee jaar geleden verpakker Fresh Prepack over. "Het huurcontract voor dit pand in Poeldijk liep dit jaar af. Half september zijn we daar gestopt en hebben we de sorteermachine afgebroken. Die is in vijftig vrachten naar Noord-Holland gebracht", vertelt Chiel. "Die komt nu in de nieuwe verpakkingsruimte in Middenmeer te staan."
http://www.agf.nl/nieuws/2016/1223/rainbow6.jpg

Besparing
Met klanten als Kwekerij de Wieringermeer (40 ha) en Kwekerij Andijk (9 ha) wilde het bedrijf zich hier graag vestigen. "Normaal reden er twee vrachtwagens de hele dag heen en weer tussen Noord-Holland en De Lier. Nu gaat er een elektrotrekker door de kas en kunnen we zo de verpakkingsruimte in. Beter voor het product, beter voor het milieu en het scheelt flink in de kosten", vat Chiel samen. "Allemaal behoorlijke voordelen, maar je moet wel in de gelegenheid zijn om zoiets te realiseren." En deze zomer was het dus zover. "We wilden dat de verpakkingsruimte eind van het jaar klaar was. We hadden niet verwacht dat het zou gaan lukken, maar het is toch gebeurd. De details worden nog afgewerkt en 2 januari kunnen we beginnen met de opbouw van de sorteermachine, zodat we volgend paprikaseizoen er aan de slag kunnen."


Vaart erin
De verpakkingsruimte heeft een oppervlakte van 5.350 m2 en is voorzien van één laad- en loskuil voor een enkele vrachtwagen. Ook is er een laad- en loskuil voor zes vrachtwagens gebouwd. Dat alles is gebouwd door Twins Bouw, die inderdaad flink haast hebben moeten maken. Midden juli werd de offerte aangevraagd en twee weken later kregen we de opdracht. 23 september ging de eerste heipaal de grond in en vandaag, precies drie maanden later, is de verpakkingsruimte opgeleverd. "Dankzij een goede samenwerking met Van Der Hoeven Kassenbouw en Rainbow Kleinpak hebben we dit kunnen realiseren", vertelt Marco van Vianen van Twins Bouw. "De lijnen waren kort en daardoor we konden direct schakelen. Dan kun je flink vaart maken."


Voor meer informatie:
Rainbow Kleinpak
Poortcamp 9
2678 PT De Lier
Tel. 0174 – 524100
E-mail info@rainbowgrowers.nl
Internet www.rainbowkleinpak.nl


Twins Bouw
Koningin Julianaweg 146
2691 GH 's-Gravenzande
Tel. (0174) 289946
Fax. (0174) 289981
info@twinsbouw.com
www.twinsbouw.nl