Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Film over de veiling in Barendrecht uit 1956

In 1939 liet de groenteveiling in Barendrecht een video maken. Het gebouw dat hierin te zien is, bestaat echter niet mee, en dat maakt deze video des te leuker. Namelijk, in een onlangs opgedoken filmpje uit 1956 is het pand dat nu nog in gebruik is bij Jabaay b.v te zien.



De filmopnames, zo meldt Barendrecht Dagblad, zijn gemaakt in opdracht van Leen Groenenboom uit Rijsoord. Hij wilde hiermee zijn naar Canada geƫmigreerde zoon Bas de bedrijvigheid van de familieleden in Rijsoord en Barendrecht tonen. Hij maakte daarbij ook opnamen van plekken waaraan Bas herinneringen had. Zo ging hij ook met de cameraman naar de veiling en werd daar ontvangen door de veilingvoorzitter Jan Kooiman.



Dankzij Leen Groenenboom en de familie Groenenboom, die het beschikbaar stelde voor vertoning, kunnen we nu dus terug kijken op een stukje agrarische geschiedenis van Barendrecht. De op 8 millimeter smalfilm opgenomen beelden zijn in goede staat en bevatten naast familie-opnamen ook beelden waaruit de Barendrechtse videosamensteller Bas Romeijn nog een paar leuke onderwerpen uit kan halen voor zijn website met terugkijkfilms.

Het filmpje "1956 Leen Groenenboom bezoekt de veiling" is te zien op basromeijnfilms.blogspot.nl

bron: Barendrecht Dagblad


Publicatiedatum: