Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië verwacht positief zachtfruitseizoen

"Het lijkt erop dat het een positief seizoen zal worden, in termen van kwaliteit en prijzen", aldus de voorzitter van Ortofruit Italia, Domenico Paschetta. De consumptie is dit jaar ook toegenomen, en het blauwebessenseizoen begon erg goed, met mooie prijzen. "De eerste rassen zijn alweer van de markt verdwenen en we wachten nu op de late variëteiten, die tot het najaar beschikbaar zullen zijn."

De houdbaarheid van frambozen is vrij goed. Ortofruit Italia investeerde in een paar rassen die goede kwaliteit leverden en die goede feedback kregen van retailers. "Het seizoen van zwarte bessen, bramen en wilde aardbeien loopt ook erg goed." 

Ortofruit Italia introduceerde dit jaar de Deli-Tris-verpakking, waar blauwe bessen en frambozen gecombineerd worden met ofwel aardbeien ofwel kersen.

De nieuwe verpakking van Ortofruit Italia: Deli-tris en de twee shakers met blauwe bessen en frambozen (180 gram).

De belangrijkste markt voor Ortofruit Italia blijft Noordwest-Italië. Dankzij het na-de-oogstonderzoek dat werd uitgevoerd in samenwerking met Disafa van de Universiteit van Turijn, kunnen de producten nu worden geëxporteerd naar Engeland, Ierland en Duitsland.

"Naast de paar hagelstormen die ons in juni hebben getroffen, zijn er geen problemen. We verwachten een productiestijging voor Nergi-babykiwi's: we zouden de 300 ton moeten bereiken." Nergi babykiwi's zullen in september beschikbaar zijn. Tests die vorig jaar werden uitgevoerd, toonden aan dat de interesse vrij groot is, vooral omdat de kiwi's perfect zijn als snack voor kinderen. Ze smaken lekker en bevatten veel vitamine C. De verpakking zal hetzelfde blijven, maar waarschijnlijk zullen de vruchtjes ook worden verkocht in een Deli-Tris. "De planten worden beschermd met netten en het ras is bacteriosetolerant. Dit fruit heeft een enorme potentie", besluit Domenico Paschetta.
 


Ortofruit Italia zal Macfrut 2016 bijwonen met OP Piemonte.

Voor meer informatie:
Ortofruit Italia

Tel.: (+39) 0175 240305
Fax: (+39) 0175 475821
Web: www.ortofruititalia.it