
Horecavers doet 6 mei mee met de Dag van de Asperge. Hoe het bedrijf de dag invult, hangt volgens Han helemaal af van de oogst. "Op Texel steken ze de eerste asperges rond 28 april. De laatste drie jaar was dat wat later. We moeten het dus afwachten. In ieder geval worden de asperges op die dat gratis geschild." Hoewel zowel de teelt als de consumptie vooral onder de grote rivieren plaatsvindt merkt Han weinig van dat regionale verschil: "Zowel in de omgeving als in de Amsterdamse hotels en Scheveningse strandtenten is de asperge een geliefde groente."
Waarin onderscheidt de Texelse asperge zich van zijn Limburgse variant? "Bij deze asperges is er een vleugje zilt overheen gegaan. Daarnaast gaan de meeste asperges via de veiling naar de groothandelaren en klanten. Bij ons wordt die stap overgeslagen. Onze asperges zijn dus net een dagje verser."

Horecavers
Han de Kroon
E: han@horecavers.nl
www.horecavers.nl