Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Citroen neutraliseert zweetgeur

Inspanning is één van de oorzaken van het ontstaan van zweet. Een lekker avondje trainen in de sportschool zorgt bij velen dan ook voor kletsnatte kleren en daarbij een penetrante geur. Vervelend genoeg, maar tegen deze nare zweetlucht is een oplossing.

Hygiëne
Vaker douchen, het verwisselen van kleding, en het gebruik van deodorant zijn veelgehoorde uitkomsten. Alleen continu je shirt wisselen of vaker op een dag douchen is niet bepaald ideaal. En de geur van deodorant, die de zweetlucht zou moeten verbloemen, helpt helaas maar tijdelijk.

Oplossing
Maar geen zorgen, er is een eenvoudige oplossing! Uit een onderzoek gepubliceerd in de Journal of Citrus Pathology blijkt dat het regelmatig eten van citroen er voor zorgt dat je zweet minder gaat stinken [1]. Citroenen zorgen namelijk voor een verhoging van de zuurgraad van je zweet. Wanneer je transpireert, zal dit zuur (een deel van) de bacteriën, die de nare lucht van zweet veroorzaken, 'doden'. Kortweg zorgen de zuren in citroen er dus voor dat je nog wel zweet, maar niet meer stinkt.

Auteurs beschrijven verder dat je insmeren met citroen mogelijk ook een positief effect heeft. Echter is de onderzoeksgroep niet groot genoeg om dit hier duidelijke conclusies aan te verbinden. Toekomstig onderzoek moet uitwijzen of dit echt goed werkt.

Tips
Voeg een halve geperste citroen toe aan een glaasje verse sinaasappelsap of een kopje thee. Voor de diehards kun je de citroen ook toevoegen aan een glas water. Het is wel belangrijk de sap zo snel mogelijk te consumeren, dus niet verspreid over de dag. Houd dit minimaal een week vol om verbetering van je lichaamsgeur te ondervinden.

Bron: Fit.nl
Publicatiedatum: