Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese regering stimuleert aardappelteelt

Aan de Yunnan Normal Universiteit in de Chinese stad Kunming is het vanaf nu mogelijk om een academische opleiding te volgen in de veredeling van aardappelen. De universiteit beschikte al over kiemplasmabank waarin 1.200 aardappelrassen ondergebracht zijn. Bovendien zal Kunming deze zomer gastheer zijn van de zesde editie van de Chinese Potato Expo.

China hoopt zijn aardappelproductie een stimulans te geven door de aardappel tot basisvoeding te maken, zo maakte het ministerie van landbouw eerder deze week bekend. Tegen 2020 zal China over een aardappelareaal van 6,7 miljoen hectare beschikken, waarvan 30% verwerkt zal worden tot basisvoeding. 

De aardappelteelt vergt 30% minder water dan de teelt van rijst of graan, China's voornaamste basisgewassen. Het uitbreiden van de aardappelteelt zou dan ook de watertekorten in het land kunnen verminderen. Momenteel is China al 's werelds grootste aardappelproducent met een areaal van 2,1 miljoen hectare.
Het veroveren van de Chinese markt zal echter niet gemakkelijk zijn. Aardappelen worden geassocieerd met armoede. Er heeft zich echter hulp aangediend in de vorm van Feng Xiaoyan, beter bekend als 'Potato Sister'. Deze dame is een vaste gast op de Chinese nationale televisie waar zij in vele programma's de grote voedingswaarde van de aardappel toelicht, evenals de voordelen van de aardappelteelt in de strijd tegen verwoestijning.

Om een video te bekijken, waarin Sister Potato de wonderen van de aardappel bezingt, klik hier/here (in het Chinees)

Bron: qz.com
Publicatiedatum: