Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Artisjokken als toeristische attractie

Artisjokken blijven in Spanje terrein winnen vanwege hun gezonde eigenschappen en populariteit als delicatesse. Zozeer dat vier van de belangrijkste regio's die het produceren (Valencia, Navarra, Murcia en Catalonië) ze als toegevoegde waarde gebruiken om toerisme aan te trekken op de International Tourism Fair (FITUR) die tot 24 januari bij de Feria de Madrid (IFEMA) zal worden gehouden. 



Het initiatief in Valencia wordt geleid door Benicarló en haar beschermde oorsprongsbenaming (BOB). Deze stad in Castellón is niet alleen - als in voorgaande jaren - ambassadeur van het product maar zal ook actief deelnemen aan het evenement met kookdemonstraties aan internationale bezoekers om de voordelen en mogelijkheden van deze groente te illustreren.

Navarra gebruikt Tudela weer als een van haar gastronomische pijlers. Deze stad maakt witte artisjokken en hun overeenkomstige beschermde geografische aanduiding (BGA) weer hoofdrolspelers van Fitur, met promotie van het traditionele 'Feest voor de Verheerlijking van de Groente' en gebruikmaking ervan in verschillende vormen, waaronder een aantal proeverijen.

De regio Murcia richt zich ook sterk op de promotie van haar landbouwproducten. Het Ministerie van Werkgelegenheid, Toerisme en Cultuur van de hoofdstad zal een met drones gefilmde video presenteren die de rijkdom en het potentieel van de groenteplantages en boomgaarden laat zien. Verder zullen verschillende gemeenten uit de regio hun streekproducten meenemen met inbegrip van artisjokken.

Verder heeft Catalonië dit jaar een unieke stand op Fitur: een keuken met bijkeuken. Hiermee moet benadrukt worden dat het de 'Europese Regio van de Gastronomie 2016' is, een prestigieuze titel die het Catalaanse Bureau voor Toerisme wil gebruiken om haar streekproducten aan toeristen te presenteren. Zo zal het ook als een artisjok-productiegebied worden aangemerkt.


Publicatiedatum: