Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dr. Sebastean Schwarz, secretaris van het DKHV

"Regionale oogstverschillen zullen we kunnen compenseren"

"Vanwege de weersomstandigheden waren er dit jaar bij de Duitse aardappeloogst regionaal verschillen te zien", zegt dr. Sebastean Schwarz, secretaris van het 'Deutsche Kartoffelhandelsverband' (DKHV). "In z'n geheel gezien hebben we in Duitsland echter een goede oogst bijeen gebracht."

"De oogst is weliswaar kleiner uitgevallen dan vorig jaar, maar daarbij moet men niet vergeten dat er in 2014 sprake was van een buitengewoon grote aardappeloogst", vervolgt Sebastean zijn verhaal. "Hierdoor komt de oogst van dit jaar veel meer op een gemiddeld oogstverloop neer."

Kleinere oogsten hebben geen invloed
"De regionaal uiteenlopende oogstresultaten zullen we onder de streep kunnen compenseren", belooft de deskundige. In het zuiden en oosten van Duitsland was er vanwege de droge zomer op veel plaatsen sprake van een kleinere oogst. "In z'n geheel gezien zullen deze lagere opbrengsten echter geen grote invloed hebben bij de 'Point of sale' of op de consumenten. Zoals het er nu naar uitziet, verwachten we een geordend seizoensverloop."

"Markt verder in de gaten houden"
"Men zal de markt verder in de gaten moeten houden", vervolgt Sebastean zijn verhaal. "De houdbaarheid van onze aardappelen is belangrijk om ook in het komende jaar kwalitatief hoogwaardige aardappelen uit Duitse teelt aan te kunnen bieden. Om goede omstandigheden voor de aardappelopslag te garanderen, investeren de bedrijven in moderne techniek en beluchting."


Dr. Sebastean Schwarz
Deutscher Kartoffelhandelsverband e.V.
Schumannstr. 5, 10117 Berlijn
Tel: +49 (0)30 66406851 52
[email protected]
www.dkhv.org
Publicatiedatum: