Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse Pronatura vermarkt 40.000 ton bio AGF

Pronatura de Plouha (van Pronatura Bretagne) speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de biologische Bretonse groentenmarkt. Hun aanbod van kool, artisjokken, aardappelen, sjalotten en andere groenten komt vooral van lokale producenten.

Fabrice Raul, hoofd van hun vestiging in Plouha, in de buurt van Paimpol, stelt dat de producent 5 vestigingen in Frankrijk bezit: Nantes, Rungis, Cavaillon, Perpignan en Plouha. Hun jaarlijkse biologische groenten- en fruitproductie bereikt 45.000 ton per jaar, waarvan 7000 ton wordt geproduceerd in het Plouha-gebied met in totaal 80 producenten. Hun grootste omzet is te danken aan gespecialiseerde (biologische) winkels.

80% van hun producten komen uit het Westen, de Côtes d'Armor, Finistère, Ille et Vilaine. 90% van de producten van Plouha komen uit Bretagne, maar soms krijgt Pronatura leveringen uit Normandië of de Parijse regio. Pronatura's groenten en fruit worden geëxporteerd naar Engeland, België, Zwitserland en Nederland. De grootste is nog steeds Duitsland. Het bedrijf heeft 10 fulltimers in Plouha en 3 tot 4 seizoenarbeiders in de winter, oplopend tot 20 werknemers in de zomer.
Publicatiedatum: