Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Californische sjalotvoorraden blijven stabiel

Ondanks de weersgerelateerde problemen waarmee andere gewassen in Californië te maken hadden, hebben de sjalotten uit Californië een sterk en stabiel 2015 gehad.

Patsy Ross van de Californische knoflook- en sjalotleverancier Christopher Ranch, vertelt dat de aanplantingen van het bedrijf dit jaar goed zijn verlopen. De ranch verkoopt het hele jaar door verse sjalotten, plus gepelde uit de opslag na de jaarlijkse oogst in de herfst. Volgens Ross was de opbrengst dit jaar groot en wist de voorraad op gelijke tred met de vraag te blijven.

Ondanks het ongewone weer en de teeltomstandigheden in Californië – waaronder watertekorten, warme El Nino-temperaturen en de recente kou – zijn de sjalotten van Christopher Ranch dit jaar grotendeels goed gebleven. "De droogte had dit jaar geen enorm effect op de sjalotoogst en we doen ons best om water voor alle gewassen te verzekeren, voorafgaand aan het planten", vertelt Ross. "De toekomst zal uitwijzen wat de recente kou voor impact heeft, maar een koude winter geeft de planten vaak meer kracht om het later goed te doen."Dankzij stabiele voorraden zal Christopher Ranch in staat zijn om aan de sterke vraag tijdens de feestdagen te voldoen. "Sjalotten doen het meestal goed met de feestdagen en in de wintermaanden. De vraag is nu sterk en zou stabiel moeten blijven gedurende de rest van het seizoen en de winter", besluit Ross.

Voor meer informatie:
Patsy Ross
Christopher Ranch
Tel: +1 (408) 847-1100
Publicatiedatum: