Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cool Fresh International en Purnatur krijgen AEO-certificaat

De AEO-status wordt toegekend door de Europese Commissie aan betrouwbare financieel stabiele bedrijven met betrekking tot douanevoorschriften. De primaire focus van het certificaat is om gecertificeerde partijen in staat te stellen om zijn import- en exportactiviteiten uit te voeren aan de hand van versimpelde douaneprocedures.

De toekenning van de AEO-status aan de Cool Fresh-groep is bewijs dat het bedrijf aan alle vereisten op het gebied van administratie, financiën en douanevoorschriften tegemoet komt. Ook is het een teken dat aan de vereiste standaarden voor veiligheid van goederen in import en export wordt voldaan. De AEO-status is een bewijs dat de bedrijven opereren in lijn met de gemeenschappelijke wetten, die relaties controleren tussen particuliere instanties en de autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de controle op internationale handel.

CEO Hugo Vermeulen zegt dat door de gecertificeerde Authorised Economic Operator de Nederlandse bedrijven van de Cool Fresh-groep (Cool Fresh International, Purnatur, Saphir Logistics ) nu voordeel hebben van een grotere efficiëntie in de leveringsketen. Dit is te danken aan de gemakkelijkere toegang tot douaneprocedures, minder inspecties en een prioriteitscontrole bij inspecties die te maken hebben met risico's.

Group QA Coordinator Christiaan van der Goes was verantwoordelijk voor de implementatie vande AEO-processen. Hij zegt dat de toekenning van het certificaat samen met het hoge CSR-certificaat van de groep als ook de certificaten voor IFS Broker en IFS Logistics er voor zullen zorgen dat Cool Fresh erkend zal worden als een betrouwbare wereldwijde leverancier van versproducten. "Deze allesomvattende set van management-standaarden helpt nieuwe zakenpartnerschappen en laat de toegevoegde waarde toenemen die we aan onze telers en klanten kunnen bieden."

Het AEO-certificaat eist van bedrijven dat ze complete helderheid verschaffen wat betreft operationele, financiële en bedrijfsissues. Ook moeten ze bewijzen dat ze de douanevereisten nauwgezet volgen. Het belangrijkste is dat de houders van het AEO-certificaat bewijs moeten leveren van hun track record wat betreft management en naleving van de relevante veiligheidsnormen. De AEO-certificaten die worden uitgedeeld, blijven voor onbeperkte tijd geldig.

Voor meer informatie:
www.coolfresh.nl
www.purnatur.nu
Publicatiedatum: