Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Consument ook met kerst aan de maaltijdbox"

Om de kerstdrukte in de supermarkt te voorkomen en bij weinig inspiratie voor een kerstdiner, kiezen Nederlanders voor een alternatief dat dit jaar grote vormen aanneemt: de kerst maaltijdbox. Het was te verwachten dat de huidige groei van aanbieders van maaltijdboxen zich doorzet in het aanbieden van kerstboxen. 24meal.nl heeft onderzoek gedaan en zet meer dan 25 keuzes naast elkaar, veelal viergangen, gekoeld thuisbezorgd en inclusief alle ingrediënten en recepten. Denk aan spelers als HelloFresh, Streekbox en Allerhande.

"Dit jaar kiezen consumenten ook tijdens de kerst voor een maaltijdbox in kerstsferen", aldus Sebastiaan van Duijn, van Streekbox. "Dit concept voeren wij al een aantal jaren, maar dit jaar weet de consument ons nog beter te vinden. Ook wordt er voor steeds grotere groepen besteld. Dit jaar is er een opmars van de 8- en 10-persoonsboxen." Eefje Burgman van De Krat: "Wij zien naast onze vaste klanten met kerst een stijging van nieuwe klanten die geïnteresseerd zijn in een compleet kerstdiner."

Het verrassende is dat niet alleen de bekende aanbieders van maaltijdboxen op deze behoefte inspringen, maar ook (online)media bedrijven als NRC en Smulweb (receptenwebsite). NRC doet dit al voor het vierde jaar op rij. Bij navraag naar de aantallen zijn er nu al "honderden boxen" gereserveerd, ver voor de verwachte kerstdrukte. Deze boxen worden allemaal twee dagen voor kerst afgeleverd.

Ook bij de fullfilment en distributie wordt het extra druk door deze trend. "In onze gekoelde ruimtes worden deze week al duizenden semi-houdbare kerstboxen ingepakt. De week voor kerst zijn wij volledig ingericht om alle aanbieders van kerstboxen, met veelal verse ingrediënten, te helpen bij het inpakken en gekoeld vervoeren van de boxen. Wij zijn helemaal volgeboekt door verschillende partijen en gaan meer dan 10.000 kerstdiners vervoeren", aldus Leo Nolen van Vers & Fijn, logistiek dienstverlener in gekoelde distributie.

Bron: 24meal.nl
Publicatiedatum: