Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: Uienprijzen +8,7% door daling MEP

De gemiddelde groothandelprijs voor uien is met 8,69% gestegen op de markt van Lasagaon nadat de Indiase regering de Minimum Export Prijs (MEP) vorige week liet dalen van $700 naar $400 per ton.

Telers, AGF-marktcomités en deelstaatregeringen oefenden druk uit op de centrale regering toen de prijzen in slechts 3 weken met 58% daalden. De prijzen zaten al langer in een neerwaartse trend, maar bij de komst van kharif uien op de markt kelderden ze nog verder. Op 9 december kostte een ton uien nog maar €150/ton. 

De verlaging van de MEP heeft hier verandering in gebracht. Uien werden deze week verkocht voor €171/ton met een maximumprijs van €213 per ton.

Het zaaien van de Kharif was twee maanden uitgesteld vanwege de vertraagde moesson. Daarna begon de productie op grote schaal. Op dit moment komen er uien uit Kalwan, Satana, Malegaon en Deola. Maar ook in Chandvad, Niphad, Yeaola en Sinnar, bekend als het grootste productiegebied, is de oogst begonnen. 

Brn: timesofindia.indiatimes.com/
Publicatiedatum: