Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israëlische aardappeloogst loopt vorstschade op

Afgelopen weekeinde werd Israël getroffen door een koudegolf, waarbij het op uitgebreide schaal vroor. De groenten- en fruitteelt heeft hier aanzienlijke schade van ondervonden. Verzekeraar Kanat raamt de verliezen op €3,55 miljoen. Het nationale verzekeringsfonds ontving 200 schademeldingen in slechts twee dagen. De aardappelteelt in Negev lijkt het zwaarst te zijn getroffen. De schade wordt hier geraamd op €2,37 miljoen.

In Israël hebben de noordelijke streken tijdens de winterperiode wel vaker te maken met vorst. Omdat telers in dit geval onvoorbereid waren, zijn de verliezen mogelijk groter.

Dudi Ginzburg van KANAT legt uit dat een kwart van de schadegevallen in Israël veroorzaakt wordt door vorst. In 2014 werd nu al €14,1 miljoen aan schadevergoedingen uitgekeerd als gevolg van vorstschade. Ginzburg voegt er aan toe dat de vorst ook de ontwikkeling van de gewassen nadelig beïnvloedt waardoor de schade ook op langere termijn voelbaar is.
Publicatiedatum: