Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keniaanse kruidenthee voor de Nederlandse markt

Het Westlandse bedrijf Koppert Cress produceert zogenaamde microgroenten. Een stimulans van het Private Sector Investeringsprogramma (PSI) gaf het bedrijf de mogelijkheid om een project in Kenia op te starten.

Het project in Kenia teelt verse kruidenthee voor het hoge segment van de Nederlandse en Europese markt, onder andere kwaliteitsrestaurants. In dit project vormt Koppert Cress samen met het Keniaanse bedrijf The African Herb Company een Joint Venture.


Grote stimulans
Na maanden van uitvoerig testen en proeven stelde de Joint Venture 4 melanges (infusions) samen: lavendel-munt, verbena-lavendel, tijm-mint en verbena. De logistiek en de marketing van deze 'infusions' vergen veel tijd, geld en inzet maar gaandeweg leert men van de (on)mogelijkheden op dat gebied. Koppert Cress geeft aan dat zonder de PSI stimulans dit project niet van de grond was gekomen.

Goed voorbeeld
Deze onderneming is een goed voorbeeld van een PSI-project omdat het laat zien wat de successen en uitdagingen zijn bij projecten in ontwikkelingslanden.

Private Sector Investeringsprogramma (PSI)
Private Sector Investeringsprogramma (PSI) is een subsidieprogramma dat innovatieve investeringsprojecten stimuleert in ontwikkelingslanden. Het programma is definitief gesloten voor nieuwe aanvragen. Voor andere financieringsmogelijkheden kunt u wellicht het Dutch Good Growth Fund (DGGF) raadplegen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert PSI en DGGF uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.


Bron: RVO
Publicatiedatum: