Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bayern-Bio: de eerste producten verschenen

Rewe heeft de start gemaakt. Anderen zullen binnenkort volgen: sinds maandag 7 december zijn er in de Duitse levensmiddelenhandel de eerste levensmiddelen met het nieuwe Beierse bio-keurmerk verkrijgbaar. "Nu kunnen onze klanten doelgerichter voor biologische producten uit Bayern kiezen", zei landbouwminister Helmut Brunner tijdens de marktintroductie in een Rewe-filiaal in M√ľnchen. De handelsketen start in Bayern aanvankelijk met de verkoop van aardappelen, meel, groenten, yoghurt en kruiden met het 'Bayern-Bio'-keurmerk. Volgens de minister werken er echter al meer handelsketens aan de introductie van het nieuwe logo.


Minister Helmut Brunner (l.) met Edmund Pillekamp, verkoopleider van Rewe regio zuid, bij de overgave van een certificaat voor het gebruik van het Beierse bio-keurmerk.

"Steeds meer consumenten zijn bereid om extra te betalen voor de meerwaarde die regionale biologische levensmiddelen bieden, zoals versheid, korte transportafstanden, hoge kwaliteit en traceerbare herkomst", aldus de minister. Het eenvoudige, duidelijke en makkelijk te onthouden wit/blauwe bio-keurmerk zorgt hierbij voor transparantie en betrouwbaarheid. Brunner verwacht dat het nieuwe logo snel bekender zal worden op de markt en hoopt dat dit de afzet van Beierse bio-producten zal bevorderen.

Meer informatie over het nieuwe bio-keurmerks is te vinden op: www.biosiegel.bayern.


Bron: www.stmelf.bayern.de
Publicatiedatum: