ZLTO-publieksprijs voor De Kruidenaer met teelt op water

De Kruidenaer uit Etten-Leur ontving gisteren de ZLTO Initiatief Publieksprijs 2015 uit handen van ZLTO-voorzitter Hans Huijbers. Bij Christ en Jacqueline Monden, die 2500 euro mee naar huis mochten nemen, staan geurige kruiden in het water. Dat scheelt in arbeidskosten, onkruid en dus gewasbeschermingsmiddelen.De prijs is in het leven geroepen voor leden die een vernieuwend idee succesvol in de markt zetten.
Kruiden telen op water
Het telen van kruiden op water heeft grote voordelen ten opzichte van traditioneel telen: 75% minder waterverbruik, meststoffen en substraat. Het eerste jaar is Monden gestart met proeven in Zwaagdijk. Later volgden snel vijvers op ons eigen bedrijf. Om zo veel mogelijk proeven te doen, werden er 12 kleine vijvers geïnstalleerd. Dit leverde zulke goede resultaten op dat Monden dit jaar 1 hectare kas in hebben gericht voor de teelt van basilicum. Teelt op water levert het hele jaar door een betrouwbaar product van constante kwaliteit voor zijn klanten.De jury: "Het idee is zeer haalbaar en simpel. Op lange termijn zou dit zeker een revolutie kunnen betekenen in de kruidenteelt. Zeer origineel, prachtig om te zien en vrij indrukwekkend om zo te denken."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.