Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nederlandse Spar International debuteert in Azerbeidzjan

Russische retailers verhogen groenten- en fruitprijzen

Russische retailers verhogen groenten- en fruitprijzen
De Russische retailers Auchan en Magnit zullen als gevolg van de Turkse sancties de groenten- en fruitprijzen verhogen, zo meldt nnov.org. De voornaamste reden is dat leveranciers van grote retailers een 50%-verhoging van de inkoopprijs eisen, nadat de sancties worden ingevoerd. De retailers zijn op zoek naar manieren om producten te vervangen en rekenen op steun van de overheid bij het verkrijgen van producten die zij reeds hebben betaald. De retailers zijn ook hoopvol dat de regering snel contact legt met andere landen, voor de distributie van groenten en fruit. Om onredelijke prijsstijgingen te voorkomen, moet het ministerie van Handel de controles bij retailketens aanscherpen.

Walmart's import uit China kost 400.000 banen in de VS
De goederenimport van Walmart Stores Inc uit China heeft tussen 2001 en 2013 tot het verlies van meer dan 400.000 banen in de Verenigde Staten geleid. Dit blijkt uit een rapport van een Amerikaanse non-profit denktank. 's Werelds grootste retailer is over dezelfde periode goed voor 15,3% van de groei van het handelstekort in de VS, zo meldde het Economic Policy Institute in een rapport, afgelopen woensdag. (retail.economictimes.indiatimes.com)

Winst 1e kwartaal daalt voor Costco Wholesale 
Costco Wholesale rapporteerde dat zijn nettowinst over het eerste kwartaal van vorig jaar daalde tot 438 miljoen euro of 1,- euro per aandeel, komend vanaf 454 miljoen euro. De netto-omzet over het eerste kwartaal steeg met 1%, tot 24,34 miljard euro vanaf 24,02 miljard euro in het eerste kwartaal van vorig jaar. Wall Street verwacht een omzet van 25,27 miljard euro. De totale vergelijkbare omzet voor het kwartaal daalde met 1%, met een stijging van 2% in de VS, een 9% daling in Canada, en een daling van 5% in andere vergelijkbare landen. (rttnews.com)

SuperValu Fresh beste klantenmagazine
Musgraves en SuperValu Fresh werden bij de Ierse Magazine Awards uitgeroepen tot de beste klantenmagazines. (marketing.ie)

Indonesië: Retailomzet groeit jaar-op-jaar 8,8%
De retailomzet in Indonesië steeg in oktober met 8,8% ten opzichte van een jaar eerder, zo bleek dinsdag uit een enquête van Bank Indonesia. In september werd de jaarlijkse retailomzetgroei herzien tot 7,1% van de eerder gerapporteerde 7,2%. De 700 retailers in 10 grote steden die werden ondervraagden, zeiden dat de verkoop van voedingsmiddelen, dranken en tabak de omzetgroei van oktober versterkten. (Reuters)

Actis investeert 49 miljoen euro in Zuid-Afrikaanse retailsector
De groei van de retailactiviteiten in Zuid-Afrika heeft een belangrijke impuls nu Actis, een toonaangevende belegger met een sterke aanwezigheid in commerciële vastgoedontwikkeling in Sub-Sahara Afrika, een substantiële investering doet van 49 miljoen euro in Food Lover's Market. (businessdayonline.com)

Pingo Doce introduceert nieuw winkelconcept
In het afgelopen jaar renoveerde de Portugese supermarktketen Pingo Doce meer dan 24 winkels (in totaal 390 winkels). Pingo Doce, eigendom van retailer Jeronimo Martins, heropende recentelijk haar winkel in Telheiras (Lissabon) met een nieuw concept. Volgens de handelaar biedt de winkel van 6.000 m2 (een van de grootste Pingo Doce's) "nieuwe oplossingen voor een onderscheidende winkelervaring, waardoor het handig en praktisch is." De groenten- en fruitafdeling biedt een nieuw on-the-spot dienst voor het maken van juices.

Aandelen leverancier Whole Foods zakken onverwachts
United Natural Foods Inc., een retailer van biologische voeding aan Whole Foods Market en andere supermarktketens, ziet zijn voorraad dalen, de ergste daling in bijna vijf maanden, na het teruglopen van de jaarlijkse winst en verwachte omzet. De leverancier verwacht dit jaar een winst van 2,55 euro tot 2,64 euro per aandeel, exclusief bepaalde items, zo stelde een een verklaring, afgelopen maandag. United Natural Foods dacht eerder aan een aandeel van 2,72 euro voor de periode die eindigt in juli 2016. De omzet zal dit jaar tussen 7,7-7,85 miljard euro liggen. De verwachting was echter 7,92 miljard euro. (Bloomberg)

Wegmans onthult logo voor 100-jarig jubileum
Wegmans Food Markets heeft onlangs een gouden jubileum logo vrijgegeven om haar 100-jarige bestaan in het bedrijfsleven te vieren. (democratandchronicle.com)

Nisa sluit deal van 100 miljoen euro met Sandpiper CI 
Nisa Retail heeft een nieuwe deal, ter waarde van 100 miljoen euro over vijf jaar, met Sandpiper CI aangekondigd. De deal breidt het bestaande samenwerkingsverband uit naar een langdurige periode van 30 jaar. Nisa zal de voornaamste leverancier van Sandpiper CI blijven. James Roberts van Nisa: "Deze overeenkomst is een andere belangrijke zakelijke deal voor Nisa. (igd.com)

Grocery Outlet krijgt toestemming voor overname 6 Fresh & Easy-winkels
Grocery Outlet heeft van de rechter goedkeuring gekregen voor de overname van zes voormalige Fresh & Easy-winkels in Californië. De winkels zijn in Orange, Rosemead, Long Beach, Downey, Whittier en Sunnyvale. De verkoop van de winkels wordt tegen het einde van het jaar afgerond. (bizjournals.com)

Tesco's Dobbies verliest 66 miljoen euro
Dobbies, Tesco's tuincentrumketen, noteerde een jaarlijks verlies van 66 miljoen euro na de afschrijvingen van de activa. (ibtimes.co.uk)

Spar International debuteert in Azerbeidzjan
Spar International heeft haar eerste vestiging in Azerbeidzjan geopend. Samen met zijn lokale partner Araz, die al supermarkten in het hele land opereert, willen de retailers meer dan 37.000 klanten per dag bedienen.

A & P krijgt goedkeuring voor verkopen va
n Food Emporium-merk aan Key Food
Great Atlantic & Pacific Tea Co. kreeg van de rechtbank goedkeuring om zijn merk Food Emporium en bijbehorende intellectuele eigendomsrechten aan Key Food Stores Co-Operative Inc. te verkopen. (wsj.com)

Eigenaar Spar besteedt 35 miljoen euro aan uitbreiding
Klik hier voor het gehele artikel. 
Publicatiedatum: