Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Washington: vlakke aardappelmarkt

Aardappeltelers uit Washington ontvangen dit seizoen maar moeilijk een goede omzet voor hun producten. De markt was ongewoon vlak tijdens Thanksgiving en verladers hopen voor kerst op een weeromstuit.

"De kerstdrukte is nog steeds niet begonnen", vertelt Larry Sieg van Potandon Produce in Pasco, Washington. "Er is nog steeds veel voorraad, maar de markt is nog altijd vlak." Hij wees op het overaanbod in de verpakkingsloodsen als bijdrage aan de glansloze prijzen. Sieg heeft wel hoop dat er in de komende weken een betere omzet zal worden gemaakt.



"Het probleem is dat telers momenteel zelfs niet quitte spelen", aldus Sieg. "Om winst te maken, moet de prijs van een doos aardappelen €9 zijn. Op dit moment staan ze in de min." Op 8 december lagen de prijzen voor een doos van 50 pond (22,7 kg) Russets uit Washington tussen de €6,36 en €8.

Voor meer informatie:
Larry Sieg
Potandon Produce
+1 866 542 8663
Publicatiedatum: