Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeienteelt in Turkije sterk toegenomen

In het Turkse Ordu aan de Zwarte Zee zijn telers zeer tevreden over de aardbeienoogst. Kemal Yilmaz, directeur van Ordu Food, legt uit dat hij beschikt over een aardbeienareaal van 23.9 hectare met een jaarlijkse productie van ruim 500 ton. Het grootste volume van het fruit wordt al verkocht voor het op de markt gebracht kan worden.

Vijf jaar geleden besloeg het aardbeienareaal in Ordu nog maar 1 hectare. Het fruit werd aanvankelijk geplant als aanvulling op de hazelnotenteelt maar is inmiddels de voornaamste inkomstenbron geworden. Yilmaz vertelt dat de aardbeienteelt jaar na jaar aan populariteit wint omdat er een grote vraag is naar het fruit. Een aanzienlijk volume wordt rechtstreeks vanaf het land verkocht.

In de hooggelegen regio's en aan de kust is de aardbeienteelt voor toeristen een winstgevende handel. "De aardbeienteelt is zeer belangrijk voor onze provincie. Dankzij de steun van lokale overheden kunnen we de teelt verder uitbreiden," legt Yilmaz uit. Het fruit kan geoogst worden totdat er sneeuw valt. Toeristen kunnen zelf aardbeien plukken in de velden.
Publicatiedatum: