Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse en Amerikaanse fruittelers stoten Polen van troon

In 2012/13 was Polen de grootste appelexporteur, maar inmiddels hebben Italië en de Verenigde Staten het land ingehaald. Dit laten cijfers van Eurostat en het Amerikaanse ministerie van Landbouw zien. De transportkosten daalden met zo'n 18 procent in 2014/15 en de grootste klap werd uitgedeeld door het Russische importverbod op fruit uit de EU, dat vorig jaar augustus werd opgelegd.

"De export van Poolse appelen naar landen buiten de (door Rusland gedomineerde) Gemenebest van Onafhankelijke Staten en de Europese Unie neemt wel toe, maar het zal een lange tijd duren voordat de nieuwe markten kunnen compenseren voor de verliezen die worden geleden wegens het Russische embargo", zei Bożena Nosecka van het Instituut van Landbouw- en Voedseleconomie.

Ondertussen stimuleert China zijn appelexport om het streven van 900.000 ton in 2015/2016 te bereiken. Dit zou Polen verder omlaag kunnen drukken tot de vierde plaats in de wereldwijde ranking.

Source: thenews.pl
Publicatiedatum: