Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Heero Gramsma: "Aardappelmarkt heeft genoeg potentie"

Nedato ziet grotere exportvraag naar Nederlandse aardappelen

Tholen - De aardappelmarkt ontwikkelt zich in aanloop naar Kerst rustig. Dat vertelt directeur Heero Gramsma van coƶperatie Nedato. "Er is hier en daar wat aanbod van mindere partijen, die niet geschikt zijn om te verpakken. Dat maakt het allemaal wat rustiger en daardoor zie je de prijzen nu wat dalen, waarbij het prijsverschil tussen de slechtste en allerbeste tafelaardappel een wereld van verschil is. Maar we kunnen constateren dat er geen overvloedige aardappeloogst is. Er zit dus genoeg potentie in de markt. Al lijkt dat vandaag de dag misschien even niet zo, voor de langere termijn heb ik er alle vertrouwen in."De afzet richting de binnenlandse markt loopt dit seizoen goed, daar zijn we heel tevreden over. Er wordt in de retail van alles gedaan, ook richting Kerst, om de aardappelverkoop te stimuleren. Dat is natuurlijk een goede zaak, die ook aansluit bij de succesvolle promotiecampagne Power to the Pieper om de consumenten te attenderen op de gezonde en gevarieerde mogelijkheden die de aardappelen bieden. Wat dat betreft zijn er de afgelopen jaren goede stappen gezet", vertelt Heero.

Elektronische aardappel
Vorig jaar heeft Nedato een meerjarig kwaliteitsplan neergezet met als doelstelling de kwaliteit van haar afgeleverde product steeds verder te verbeteren. Deze extra focus op kwaliteit werpt bij Nedato de eerste vruchten af. "Dit seizoen starten we met een redelijk goede kwaliteit, er is in ieder geval voldoende goede kwaliteit aanwezig. Een vertrekpunt met de juiste rassen en professionele aardappeltelers is de basis van onze kwaliteitsinspanningen. Daarnaast zijn er vele metingen in ons bedrijf uitgevoerd met een elektronische aardappel om punten die eventueel beschadiging kunnen veroorzaken op te sporen", vertelt de directeur.In combinatie met de in de zomer uitgevoerde verbeteringen in ons sorteer- en verpakkingsbedrijf leidt dit tot zichtbaar betere kwaliteitsaardappelen in onze verpakkingen. Dit leidt tot omzetvergrotingen met Nederlandse aardappelen in onze exportmarkten. Wij zien inmiddels goede importvraag ontstaan in Zuid-Europa, van Portugal tot de Balkan. Daarnaast zijn er weer goede mogelijkheden in het Midden-Oosten en Irak. Al deze markten vragen mooie kwaliteitsaardappelen en dat is vandaag de enige manier om extra volume aardappelen te exporteren naar die landen", besluit Heero.

Voor meer informatie:
Nedato
Heero Gramsma
[email protected]
www.nedato.com