Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hassan Akarca, Elite Foods:

"Duitse handelaren kiezen in de winter minder snel voor Belgische tomaten"

Tholen - Voor exporteur Elite Foods in Sint-Katelijne-Waver is een rustige periode aangebroken. "Vanaf half december tot half maart is het bij ons altijd kalmer. Het Belgische tomatenseizoen is nog niet afgelopen, maar er komen nu steeds meer producten uit andere Europese landen. Die zijn over het algemeen goedkoper", vertelt Hassan Akarca.

Belgische tomaten duurder

Elite Foods levert met name tomaten aan Turkse handelaren op Duitse groothandelsmarkten. "Momenteel liggen de prijzen van Belgische tomaten nog rond de 90 cent tot een euro per kilo, maar vanaf volgende week wordt een stijging verwacht. Dan komen de producten uit de belichte teelt en die prijzen zijn over het algemeen hoger dan de Spaanse, Turkse en Marokkaanse tomaten. De meeste Duitse handelaren gaan op den duur voor de lagere prijs. Als het prijsverschil nog klein is, kiezen ze nog wel voor Belgisch product, maar op een bepaald moment stappen ze over als het prijsverschil te groot is. Duitse retailers gaan vaak langer door met Belgisch product, maar handelaren kiezen in de winter eerder voor Spaanse, Turkse of Marokkaanse tomaten."


De broers Hassan en Zafer Akarca met een doos tomaten van eigen merk.

Assortimentsuitbreiding
Hassan kijkt tevreden terug op dit 2015. "Het verliep beter dan vorig jaar. We hebben jaarlijks een omzetstijging rond de 20% en ook dit jaar zijn we weer gegroeid. We zijn blij dat de handel zo goed loopt, zowel bij bestaande als nieuwe klanten. Ons productassortiment blijft zich ook uitbreiden naar vraag van de klant."

Sinds 2014 levert de exporteur een deel van de tomaten in een nieuwe verpakking met de eigen naam Elite erop. "In dit merk stijgen de volumes jaarlijks", vertelt Hassan enthousiast. "We verkopen nu één ras onder Elite, maar mogelijk komt er volgend jaar een variëteit bij onder ons merk."

Voor meer informatie:
Elite Groenten & Fruit BVBA
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel: +32 (0)15633746
Fax: +32 (0)15637055
www.elitefoods.be
[email protected]