Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rodiers levert al 15 jaar eigen citrusmerk Senorita

"Consument is bereid te betalen voor kwaliteit"

Tholen - Vijftien jaar geleden besloot groothandel Rodiers zich te onderscheiden in citrus en creëerde het huismerk Senorita. "We wilden graag iets speciaals aanbieden en kozen ervoor om de beste kwaliteit Spaans citrus onder ons eigen merk te vermarkten", vertelt Domien Rodiers. "De vraag stijgt jaarlijks. In het begin deden we enkele pallets, maar tegenwoordig komen er meerdere volle wagens."Senorita

Het ontwikkelen van de doos, de naam en het bijbehorende logo duurde ongeveer een jaar. "Senorita is echt een passende Spaanse naam. Bij het logo staat ook een flamenco danseres, dus de naam en afbeelding komen overeen. We waren en zijn nog steeds tevreden met het resultaat. Het was hard werken om het een gekend en gewild merk te maken. Gekend is het zeker in Limburg, dus we zijn tevreden met het resultaat."

Het citruspakket bestaat uit mandarijnen, Clementijnen en sinaasappelen en is afkomstig van diverse afladers. "We leggen de focus op de beste kwaliteit en smaak en stellen strenge eisen aan ons huismerk. Zo hebben we de keuze gemaakt om geen citrus van het begin of einde seizoen te vermarkten. Het is belangrijk dat alles klopt."

Bereid te betalen
Het volume onder Senorita stijgt nog steeds en Domien hoopt dat dit zo blijft in de toekomst. "Vooral de mandarijnen zijn gewild bij onze klanten. Als je consumenten altijd iets goeds kunt bieden vertrouwen ze je op den duur ook en volgen er herhalingsaankopen. Qua prijs zitten we op een gemiddeld niveau. De prijs/kwaliteitsverhouding is prima volgens onze klanten. Je moet wel op blijven letten dat de prijs niet te hoog wordt. Opvallende is dat de mandarijnenprijzen in de afgelopen tien jaar vrijwel zijn verdubbeld. Toch is de consument bereid om te betalen voor kwaliteit."AGF-groothandel Rodiers en Zonen uit Herk-de-stad is al sinds de start een familiebedrijf. Domien Rodiers leidt de organisatie samen met zijn twee neven Dominique en Luc. Rodiers haalt haar producten bij verschillende leveranciers, zowel in België als Nederland.

Voor meer informatie:
Domien Rodiers
Rodiers en Zonen
Industrieweg 1038
3540 Herk-de-Stad - België
+32 13 55 11 52
www.rodiers.be
www.allnuts.be